Decizie radicală în lumea sportului. Microbiștii sunt în extaz! Camera Deputaților a decis

Decizie radicală în lumea sportului. Microbiștii sunt în extaz! Camera Deputaților a decis

Stadionul Olimpic din Roma urmează să devină stadionul Paolo Rossi, în semn de respect pentru toată cariera legendei fotbalului. Acesta a cucerit titlul mondial cu Squadra Azzurra în 1982.

Camera Deputaţilor a aprobat joi o iniţiativă în acest sens, iar guvernul italian urmează să accepte inedita idee. Propunerea, lansată de deputatul Pierantonio Zanettin, reprezentant al partidului conservator Forza Italia, condus de Silvio Berlusconi, a obţinut 387 de voturi pentru, 5 împotrivă şi 2 abţineri, conform presei locale.

"Sunt emoţionată, este o veste care mă face fericită", a spus Federica Cappelletti, văduva lui Rossi, atacantul-simbol al Cupei Mondiale câştigate de naţionala Italiei la turneul găzduit de Spania în 1982.

În memoria lui Paolo Rossi

În decembrie 2020, o veste a zguduit lumea fotbalului! Paolo Rossi s-a stins din viață, din cauza unei probleme de sănătate fără rezolvare. Acesta a fost considerat revelația sportului. "Pablito", aşa cum îi spuneau colegii, s-a remarcat pe teren, chiar dacă nu avea un fizic de invidiat sau o tehnică specială. Acesta a devenit faimos pentru poziționarea sa perfectă în careu, surprizându-i pe fundaşii adverşi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fotbalistul a devenit un simbol pentru toți microbiștii în 1982. Rossi a marcat şase goluri începând cu faza sferturilor de finală ale Cupei Mondiale, cu o triplă în faţa Braziliei, o dublă împotriva Poloniei şi un gol în finala câştigată cu 3-1 de Italia în faţa Germaniei de Vest.

Italienii îl considerau pe sportiv un un om umil, simpatic şi autentic. Boala l-a făcut să renunțe la marea lui pasiune și a început o carieră de comentator de televiziune, la diferite posturi italiene. Acesta s-a stins din viață la 64 de ani și a lăsat în urma lui multe lacrimi și suspine.

"Paolo este un erou naţional, care a a reuşit să unească întreaga naţiune în urmă cu 40 de ani şi continuă să o facă şi acum, când nu mai este, cu atât de mulţi fani şi pasionaţi care îşi amintesc de el cu drag. În fotbalul italian şi mondial, Paolo a dat foarte mult, aşa că este o recunoaştere meritată", a adăugat soția sportivului.

Asociaţia fotbaliştilor italieni (AIC) a oferit premiul Paolo Rossi pentru cel mai bun marcator din Serie A, al cărui prim câştigător a fost portughezul Cristiano Ronaldo, autorul a 29 de goluri în sezonul trecut, potrivit agerpress.