Cel mai EXCLUSIVISIT REVELION din EUROPA. Cum să te trezești REGE în prima dimineață a lui 2015?

Cel mai EXCLUSIVISIT REVELION din EUROPA. Cum să te trezești REGE în prima dimineață a lui 2015?

Experiența primilor români cazaţi în Palatul Schonbrunn Niciun oraş din Europa nu reuşeşte mai bine decât Viena să aducă luxul mai aproape de turişti. Capitala Austriei atrage anual milioane de oameni din toate colţurile lumii. Sunt mai multe motive pentru care oraşul acesta a devenit o destinaţie de succes, de la programele de promovare turistică până la tradiţiile conservate şi bine expuse.

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, românii sunt în top 10 străini care aleg ca destinație Austria, fie merg la ski, fie în Viena.

Cum se vede trecerea în noul an dintr-un palat?

Interesul pe care îl manifestă austriecii faţă de turism a dat naştere unei idei originale. Unul dintre obiectivele turistice principale, Palatul Schonbrunn, oferă din luna mai două încăperi pentru cazare. O dată ce păşeşti în locul în care au călcat atât de multe personalităţi marcante ale istoriei nu ai cum să nu rămâi impresionat. În acest loc Mozzart a dat primul concert, la numai 6 ani, când era copilul minune al muzicii. Tot aici şi-a petrecut o mare parte din viaţă cel mai longeviv monarh din Europa, Franz Joseph. De asemenea cea mai iubită împărăteasă, Sisi, adora să –şi petreacă timpul în grădinile imperiale de la palat, deşi se simţea sufocată de protocolul strict şi evita să se plimbe. Pragul palatului a fost călcat şi de Napoleon în anul 1809 pentru a semna Tratatul de la Schobrunn.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astazi, Schonbrunn face parte din patrimoniul cultural UNESCO, datorita importanţei istorice, amplasării sale unice, dar şi arhitecturii superbe.

Apartament imperial de 5.000 de euro pe noapte

De o experiență similară am avut și noi parte, în vară, când am văzut destul de clar cum poate arăta o vacanță de vis în cel mai luxos loc de cazare din Europa.

În urmă cu 4 luni ne-am cazat în Schonbrunn. Am stârnit diverse reacții din partea celor din jur atunci când ne plimbam cu bagajele prin curtea palatului. Ghidul și responsabilul pentru apartamentul imperial ne-a oferit cheile cu care puteam deschide atât palatul pe timp de noapte, cât și apartamentul în care urma să fim cazați. După ce am urcat câteva scări, am fost întâmpinați de o ușă albă din lemn masiv. Reacțiile de admirație față de luxosul apartament au apărut imediat ce am pătruns în hol. Două dormitoare cu baie proprie, numai baia avânnd mărimea unei camere obișnuite, o bucătărie având alături o cameră unde poți servi micul dejun și o sufragerie cu vedere la grădina principală, toate acestea te fac să te simți deja parte dintr-o familie regală.

Deși apartamentul te determină să te gândești la trecut, la vremuri istorice, tehnologia de ultimă oră conferă o împletire perfectă a trecutului cu viitorul. SmartTV-uri, aer condiționat în pereții apartamentului, expressor de cafea și frigidere cu timer pentru băuturi sunt doar o mostră din tehnologia ce nu iese în evidență la prima vedere.

Gazdele sunt foarte atente cu invitații lor, așa că în bucătăria apartamentului ești întâmpinat cu șampanie,prăjituri și o gustare.  După ce te cazezi, cu siguranță o jumătate de oră te  vei plimba prin încăperile spațioase și te vei bucura de priveliștea de vis.

Noi am fost cazați timp de două zile, în care am vizitat obiectivele turistice, câteva dintre cele mai importante redacții, am gustat din tot ce poate oferi acest oraș  și am plecat cu multe amintiri în bagaj. Una dintre cele mai tari amintiri pe care le avem este că la poarta Palatului am dat de doi români, care tocmai își unise destinele, făceau pozele pentru album în fața celui mai important obiectiv turistic din capitală, le-am propus să facă ședința foto în interior, iar bucuria pe care le-am oferit-o ne-a rămas dragă.

Viena nu stă bine la capitolul distracții de noapte, în capitala austriecilor sunt doar două cluburi deschise pe parcursul nopții, dar totul este compensat de oferta bogată a restaurantelor elegante și atracțiile culturale.

Pentru noaptea dintre ani,restuarantele au pregătit meniuri cu preparate sofisticate, dar totul pentru un preț pe măsură, peste 250 de euro prețul mediu pe care îl găsești. Focurile de artificii nu lipsesc nici ele, iar pentru cumpărături magazinele vor fi deschise chiar și pe 31 decembrie.

Dacă ești unul dintre norocoși care au pus mâna pe o cameră din palat, în prima dimineață  din noul an ai toate motivele să te simți rege. Un bucătar îți va prepara micul de jun, direct în apartamentul tău, iar când vei deschide fereastra vei avea privilegiu să vezi locurile în care s-a scris istoria pentru continentul tău.

VEZI GALERIA FOTO