Evenimentul Zilei > Actualitate > Cel mai apreciat taraf din România, show de zile mari pe Casa Poporului
Cel mai apreciat taraf din România, show de zile mari pe Casa Poporului

Cel mai apreciat taraf din România, show de zile mari pe Casa Poporului

Sâmbătă, 25 ianuarie, una dintre cele mai apreciate formații gipsy din lume va face un show incendiar pe terasa Muzeului Național de Artă Contemporană al României (MNAC).

După mai bine de 30 de ani de turnee în jurul lumii, membrii fondatori Taraf de Haidouks s-au întors acasă și au pornit un nou proiect – Taraf de Caliu.

Formația duce mai departe muzica tradițională din sudul României, într-un stil datorită căruia a devenit una dintre cele mai apreciate tarafuri gipsy. Acum, sub arcușul magic al violonistului Caliu, haiducii au pornit din nou la drum cu proiectul Taraf de Caliu.

Din 1991 până în prezent, muzicienii din Clejani au concertat în metropole precum Tokyo, Singapore, Paris, New York, Los Angeles, Istanbul sau Londra. Printre fanii lor declarați se numără Yehudi Menuhin, Kronos Quartet (cu care au cântat și înregistrat), actorul Johnny Depp (alături de care au apărut în filmul “The Man Who Cried”) sau Yohji Yamamoto, renumitul designer de modă. În anul 2002, au primit premiul BBC World Music pentru cel mai bun grup din Europa şi Orientul Mijlociu.

Evenimentul are loc atât pe terasă, cât și în interiorul cafenelei Dialogue MNAC, începând cu ora 16:00, iar concertul este programat la ora 20:00.

Dat fiind că muzeul se află într-o clădire cu pază militară, amintim că intrarea se face printr-un filtru de securitate asemănător cu cele din aeroporturi. Pentru a trece de protocolul de securitate, este necesar actul de identitate.