Evenimentul Zilei > Actualitate > Cei doi „B” din PDL care ar putea conduce Senatul
Cei doi „B” din PDL care ar putea conduce Senatul

Cei doi „B” din PDL care ar putea conduce Senatul

Anca Boagiu, este noul nume avansat de unii democrat-liberali pentru şefia Senatului.

Vasile Blaga rămâne şi el în cărţi, PDL urmând să se hotărască zilele acestea care dintre cei doi va intra în cursă luni. Numele Ancăi Boagiu este vehiculat de câteva zile în PDL, iar ieri acest scenariu a devenit şi public.
"Cred că mari şanse ar putea avea doamna ministru Anca Boagiu", a declarat deputatul William Brînză, membru al Biroului Permanent al PDL.
Potrivit acestuia, Boagiu este unul dintre oamenii din PDL care au reuşit să facă performanţă, ea "revigorând" ministerul pe care îl conduce în acest moment.
"Cu două femei sub preşedintele Traian Băsescu nu poţi avea decât stabilitate politică şi legi analizate cu celeritate. Exemplul doamnei preşedinte Roberta Anastase la conducerea Camerei Deputaţilor este de notorietate. Nu cred că din 1990 încoace am mai avut un preşedinte de Cameră aşa performant", a spus Brînză, care nu crede că senatorii bărbaţi se vor supăra, pentru că "orice bărbat îşi doreşte deasupra o femeie puternică".
Vasile Blaga rămâne în cărţi
Cei mai mulţi lideri ai PDL s-au pronunţat însă public, în ultimele zile, pentru nominalizarea lui Vasile Blaga, printre aceştia figurând prim-vicepreşe dinţii Roberta Anastase şi Sorin Frunzăverde. Secretarul general al partidului, Ioan Oltean, l-a anunţat încă de acum două săptămâni.
În acest moment, surse din PDL îl creditează pe Blaga cu cele mai mari şanse. Decizia va fi luată de democrat- liberali duminică, pentru ca luni dimineaţă, la şedinţa coaliţiei, discuţiile să se poarte pornind de la această nominalizare.
Coaliţia ar urma să prezinte un candidat comun pentru Senat.
"Atunci când deasupra ai o femeie puternică şi performanţele bărbatului cresc.”
WILLIAM BRÎNZĂ, deputat PDL

Citiţi şi:

  • Anca Boagiu, noua propunere a PDL pentru Senat
  • Gheorghe Albu: Blaga la Senat ar relansa PDL