Asta a susţinut analistul politic şi acţionarul majoritar al postului Realitatea TV, Cozmin Guşă, duminică seara, la România TV, citată de dcnews.ro.

„Florian Coldea se va lansa politic pe 26 ianuarie, de ziua lui Nicolae Ceaușescu. Florian Coldea se află în spatele lui Dacian Cioloș. Ambiția lui Florian Coldea pe bază de Cioloș este dedicată ambiției lui de a crea un partid de dreapta cu un candidat, care nu cred că va fi Cioloș, care să îi pună probleme mari lui Klaus Iohannis.

Cât despre USR… vreau să vă spun că acest partid a fost moșit, în 2016, de Florian Coldea pentru a distruge scorul PNL… atenție! Cu contribuția lui Dacian Cioloș, premier care a refuzat să facă front comun, așa cum l-a rugat Klaus Iohannis pentru un scor mai bun al PNL, și a preferat să încurajeze mai mult USR.

Pe 26 ianuarie 2019, de ziua lui Ceaușescu, Coldea – cu Cioloș și USR – poate se va discuta și despre o alianță la europarlamentare – va lansa un partid de tip securistic pe partea dreaptă”, a declarat Guşă.