Evenimentul Zilei > Social > Ce sunt Les Merveillœufs. Ultima lovitură în bucătăria vegană
Ce sunt Les Merveillœufs. Ultima lovitură în bucătăria vegană

Ce sunt Les Merveillœufs. Ultima lovitură în bucătăria vegană

Les Merveillœufs sunt primele ouă vegane create în lume, obținute de laboratoarele Școlii de Biologie Industrială de la Paris.

Potrivit The Beet, „părinții” Les Merveillœufs sunt două franțuzoaice, Philippine Souleres și Sheryline Thavisouk. „Lista ingredientelor încă nu este finalizată și va fi dată publicității în lunile care urmează. Investigațiile pe care le-am făcut s-au bazat în principal pe legume. Problema pe care o avem acum ține de stabilirea raportului dintre ingrediente, pentru a obtine formula corectă”, afirmă cercetătoarele.

Philippine Souleres și Sheryline Thavisouk susțin că ouale vegane trebuie să ajungă pe piață imediat ce vor fi finalizate testele care vor stabili în ce măsură sunt viabile din punct de vedere nutritiv. „Scopul este ca produsele să fie disponibile înainte să ajungem la jumătatea anului 2020”, au aratat cele două cercetătoare.

Chiar dacă sunt vegetariene, Les Merveillœufs vor putea fi gătite la fel ca ouăle de găină, declară Philippine Souleres: „Se va putea face o omletă sau vor putea să fie folosite ca materie primă la gătit”. Există, totuși, un aspect nerezolvat: „În ceea ce privește bătutul albușului, acesta e un aspect care ne pune probleme pentru moment, dar avem de gând să găsim un mod prin care să ne ridicăm la înălțimea provocării”.

În plus, cercetătoarele lucrează și la coaja pentru aceste ouă vegetariene, obiectivul asumat fiind obținere unei coji ecologice.

Proiectul franțuzoaicelor presupune producerea de ouă vegane în masă, astfel încât să fie comercializate în supermarketuri.

În ceea ce privește conținutul de grăsimi și proteine, acesta este mai scăzut cu 10% decât în cazul unui ou obișnuit, de găină.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: