Ce sume sunt alocate, zilnic, pentru mâncarea bolnavilor de coronavirus. Bucătarii din spitale trebuie să facă minuni

Ce sume sunt alocate, zilnic, pentru mâncarea bolnavilor de coronavirus. Bucătarii din spitale trebuie să facă minuni

Managerul unui spital din București a atras atenția că sumele destinate pacienților internați cu coronavirus sunt insuficiente pentru mese îndestulătoare.

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, a vorbit despre hrana pe care o primesc bolnavii de coronavirus. Și a afirmat, într-un mesaj postat pe contul de Facebook că sumele alocate zilnic pentru fiecare pacient sunt insuficiente. Prin urmare, Beatrice Mahler a afirmat că banii fondul destinat pentru mâncare ar trebui să fie crescut.

Banii alocați pentru hrana bolnavilor de coronavirus este insuficientă. Ce sumă este destinată pentru fiecare pacient în fiecare zi

„Am văzut în spaţiul public diverse discuţii despre câţi bani sunt alocaţi pentru alocaţia de hrană a fiecarui bolnav. Consider că şi la noi la Institutul „Marius Nasta”, costurile celor trei mese zilnice sunt, din păcate, extrem de reduse conform alocării bugetare (HG 851/2018), adică a banilor pe care noi ca spital îi primim pentru a asigura mâncarea pacienţilor.

Un pacient bolnav de COVID are alocat astăzi pentru cele 3 mese, fix 10 lei/zi regim comun, 15 lei/zi pentru pacientul care are şi diabet zaharat sau 16 lei/zi pentru pacientul cu tuberculoză”. A scris managerul Beatrice Mahler în mesajul respectiv, de pe rețeaua de socializare.

„Din păcate alocaţia pentru hrana zilnică, din perspectiva mea este insuficientă, mult sub nevoia reală”

„La Institutul „Marius Nasta avem bucătăria proprie, cu personal propriu, o infrastructură pe care am modernizat-o, şi măcar astfel din acest punct de vedere putem să ne gospodărim cât mai eficient conform banilor alocaţi. Deşi la Marius Nasta suntem la limita superioară de calcul a hranei alocate zilnic, da, din păcate alocaţia pentru hrana zilnică, din perspectiva mea este insuficientă, mult sub nevoia reală a unui pacient bolnav de COVID şi nu numai.

Trebuiesc găsite soluţii astfel ca spitalele să primească mai mulţi bani pentru hrana pacienţilor. Iar noi în spitale tot timpul să avem în vedere ca atât calitatea, cât şi cantitatea să fie în acord cu nevoia pacientului”. A mai spus Beatrice Mahler.

 

Ne puteți urmări și pe Google News