Evenimentul Zilei > Monden > Ce se mai testează în China? Poate provoca infarct şi e tratat ca o distracţie
Ce se mai testează în China? Poate provoca infarct şi e tratat ca o distracţie

Ce se mai testează în China? Poate provoca infarct şi e tratat ca o distracţie

În plină pandemie de coronavirus pe care chiar ea a „exportat-o” lumii, China uimeşte planeta cu un record tehnic…

Conform Daily Star este vorba despre cel mai rapid și cel mai înalt leagăn, montat pe un platou aflat la 2.300 de metri altitudine.

Cine ştie că stă bine cu inima şi este sigur că nu face infarct din cauza adrenalinei, poate atinge peste 80 km/h odată ce este lansat în respectivul leagăn.

Odată ce ajung în aer, curajoşii se vor aflala 70 metri distanţă de structura leagănului. Sub ei va fi hăul uriașului canion din Chongqing, iar imaginea nu este uşor de suportat pentru oricine.

Primul care s-a convins a fost chiar un muncitor care a lucrat la ridicarea leagănului. Odată lansat, acesta şi-a pierdut controlul şi a început să strige disperat după ajutor.

Frica lui a fost atât de mare încât din instinct s-a gândit că viaţa lui este în mare pericol. Omul a fost curios şi s-a oferit voluntar pentru a testa contrucţia care atinge 88 m, dar o doua experienţă nu-i mai trebuie..

Presa locală a relatat că leagănul integrat într-un parc de distracţii se află încă în perioada de testare, motiv pentru care nu este pregătit să fie deschis publicului.

Conform inginerilor care s-au ocupat de el, leagănul rezistă la un cutremur de 10 grade pe Scara Richter și unui uragan de 12 grade pe Scara Beaufort.

Noul leagăn din China le-a depăşit pe celelalte două aflate în parcul tematic Ordovician şi care au fost ridicate la înălțimi de 18 şi 21 m.