Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce se întâmplă cu corpul tău 24 de ore după ce ai băut RedBull | FOTO
Ce se întâmplă cu corpul tău 24 de ore după ce ai băut RedBull | FOTO

Ce se întâmplă cu corpul tău 24 de ore după ce ai băut RedBull | FOTO

Băutura energizantă este, de cele mai multe ori, prima noastră alegere atunci când avem nevoie de un stimulent într-o zi obositoare. Aceasta are însă doar un efect temporar.
Băutura energizantă este privită ca o alegere potrivită pentru următoarea dimineaţa, după o noapte pierdută sau pentru a rezista stresului adus de sarcinile cu termene limită de la serviciu sau de examenele de la facultate, în cazul studenţilor. Simţim uneori că ne oferă aripi, însă RedBull are şi alte efecte mai puţin plăcute.

Un nou studiu ne arată ce se întâmplă, de fapt, cu corpul nostru la 24 de ore după ce am consumat RedBull. Rezultatele acestuia ne arată de ce avem senzaţia că ne revenim din oboseala şi de ce aceasta este chiar mai puternică decât înainte de a bea.

Energia provine din cantitatea de zahăr, însă băutura are efecte precum dureri de cap, iritabilitate şi constipaţie, relatează mirror.co.uk.
 

După primele 30-40 de minute, cofeina este complet absorbită, iar după o oră, organismul începe din nou să simtă oboseala şi începe să scadă energia. După 12 ore, cofeina este eliminată din corp şi la 24 de ore, din cauza dependenţei pe care aceasta o creează, apar simptome precum dureri de cap, iritabilitate, constipaţie, oboseală.

“Cantitatea de cofeina indicată pentru organism este de 400 mg pe zi şi a consuma în fiecare zi această cantitate cuprinsă într-o cutie cu băutură energizantă, nu repezintă o problemă, dar zahărul şi dependenţa cauzate de aceasta ar trebui luate în considerare”, au spus cercetătorii.