Evenimentul Zilei > Social > Ce îi cere Ministrul Educaţiei lui Vlad Voiculescu cu privire la şcolile aflate în localităţile carantinate
Ce îi cere Ministrul Educaţiei lui Vlad Voiculescu cu privire la şcolile aflate în localităţile carantinate

Ce îi cere Ministrul Educaţiei lui Vlad Voiculescu cu privire la şcolile aflate în localităţile carantinate

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, îi solicită ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, să analizeze propunerea potrivit căreia şcolile să treacă în sistem online. Dar numai în anumite condiţii.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, îi solicită ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, de a analiza cu celeritate propunerea ca şcolile să treacă în sistemul online doar dacă localităţile respective se află în carantină.

Ministrul Educaţiei, mesaj pentru Vlad Voiculescu cu privire la şcolile aflate în localităţile carantinate

Sorin Cîmpeanu: Şcolile să fie online doar în localităţile aflate în carantină.

Ministrul Educaţiei a adresat rugămintea de a analiza cu maximă atenţie propunerea Ministerului Educaţiei de modificare a Ordinului nr. 3235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul Sars CoV-2, cu modificările şi completările ulterioare, astfel încât şcolile trec în sistem online numai în situaţia în care la nivelul localităţii este declarată starea de carantină.

Sorin Cîmpeanu doreşte aceste măsuri pentru a preveni agravarea pierderilor în educaţie şi tulburărilor de socializare în rândul elevilor

Ministrul Educaţiei este de părere că în şcoli se respectă regulile de protecţie împotrivat coronaviruslui.

„Având în vedere interesul comun al celor două autorităţi de a asigura desfăşurarea procesului de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică, cunoscând faptul că în şcoli se respectă regulile de protecţie împotriva îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, mai riguros decât în multe alte locuri, pentru a preveni agravarea pierderilor în educaţie şi tulburărilor de socializare în rândul elevilor, conştientizând importanţa procesului de învăţământ, vă adresăm rugămintea de a analiza cu celeritate prezenta propunere a Ministerului Educaţiei de modificarea a Ordinului nr. 3235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările şi completările ulterioare, astfel încât şcolile trec în sistem online numai în situaţia în care la nivelul localităţii este declarată starea de carantină. Astfel, urmează să fie avute în vedere modificările corespunzătoare pentru art. 2 alin (3) şi art. 3 din actul administrativ anterior menţionat”, se arată în adresa trimisă de Sorin Cîmpeanu către Ministerul Sănătăţii.