Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce bănci îţi dau cel mai ieftin credit pentru o maşină nouă
Ce bănci îţi dau cel mai ieftin credit pentru o maşină nouă

Ce bănci îţi dau cel mai ieftin credit pentru o maşină nouă

Dacă nu aveţi toţi banii necesari achiziţionării unui autoturism nou şi doriţi să beneficiaţi şi de cele trei tichete prin programul „Rabla”, puteţi apela la un împrumut auto.

Acum, că programul „Rabla” este în plină derulare, cei care doresc un credit auto pot apela doar la câteva bănci care mai practică acest tip de împrumut. Ideal pentru achiziţionarea unei maşini noi, pe lângă cele trei tichete şi un avans de minim 1.000 de euro, în cazul în care nu aveţi toţi banii pentru o plată integrală, este creditul auto.

Aveţi mare grijă pentru că există oficiali bancari care încearcă să vă îndrume spre un împrumut de nevoi personale. În primul rând, rata pentru un credit auto este cu cel puţin 10 euro mai mică decât pentru unul de nevoi personale, astfel că pe durata derulării creditului puteţi economisi cel puţin 600 de euro, aproape o taxă integrală pe un an pentru CASCO.

Băncile mici sau medii din piaţa locală au printre cele mai avantajoase rate pentru un astfel de împrumut. Ele pornesc de la 100 de euro rata lunară şi ajung undeva aproape de 130 de euro dacă vreţi să accesaţi creditul de la unul dintre marii finanţatori. MKB Romexterra este creditorul care are cea mai mică rată, puţin peste 100 de euro, în timp ce Banca Transilvania vă cere o rată de 105 euro pe lună pentru un credit de 5.000 de euro, rambursat într-o perioadă de 60 de luni.

Potrivit Conso.ro, printre cele mai mari rate le au bănci precum BRD sau BCR. Astfel, în funcţie de creditorul pe care l-aţi ales pentru finanţarea noii maşini, până la finalizarea contractului veţi avea de rambursat între 6.200 şi aproape 8.000 de euro.

Taxe şi comisioane

La scoring vi se vor lua în considerare unele cheltuieli de familie de 261 de lei lunar. Atenţie la comisioane, acestea sunt practic „pentru orice”. Vi se vor percepe taxe pentru risc, de instrumentare sau comisioane de rescadenţare ori reeşalonare, sau de redactare a documentaţiei. Numai acestea însumate pot ajunge la câteva sute de euro.

Vor mai fi şi comisioane pentru Arhiva Electronică sau o taxă pentru eliberarea de numerar pentru sume mai mici de 50.000 de euro. Veţi mai avea şi o taxă de câţiva lei pentru deschiderea contului de bază. La majoritatea, dacă nu la toate, dobânda este variabilă, în funcţie de Robor, Euribor sau Prime Rate (indice folosit doar de câteva bănci) la 3 sau la 6 luni.

56.000 de maşini casate

Conform datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), vânzările de maşini noi au crescut de peste două ori luna trecută, comparativ cu februarie, ajungând la aproape 10.400 de unităţi.

Potrivit ministrului mediului, Laszlo Borbely, numărul maşinilor vechi predate la REMAT în ultimele două luni a ajuns la 56.000. Ministrul a precizat toto dată că numărul maşinilor noi achiziţionate cu vouchere este de peste 10.000 de unităţi.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.