Evenimentul Zilei > International > Cazul Navalnîi. Moscova ridică tonul: Este inacceptabil ce fac americanii
Cazul Navalnîi. Moscova ridică tonul: Este inacceptabil ce fac americanii

Cazul Navalnîi. Moscova ridică tonul: Este inacceptabil ce fac americanii

În timp ce Germania susține că opozantul Alexei Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic (Noviciok), ministrul american de Externe a adăugat că otrăvirea acestuia a fost orchestrată de „înalți oficiali” ruși.

Miercuri,  Ministerul rus de Externe a protestat oficial pe lângă ambasadorului german împotriva a ceea ce consideră a fi „acuzații și ultimatumuri nefondate”, avertizând că refuzul de a transmite dosarul  medical al lui Navalnîi ar fi o „provocare grosieră și ostilă ”.

Dosarul Navalnîi complică și mai mult relațiile dintre Rusia și țările occidentale.

UE a evocat posibile sancțiuni, iar Berlinul spune că nu mai exclude înghețarea conductei sale emblematice de gaz cu Rusia, Nord Stream 2.

În timp ce Rusia denunță o „campanie de dezinformare”.

Pe de altă parte, starea de sănătate a opozantului rus, internat la Berlin, continuă să se amelioreze și acum poate vorbi, informează presa germană.

Protecția din partea poliției a fost întărită în jurul lui Alexei Navalnîi, scrie Der Spiegel, ca măsură preventivă în contextul mai multor vizite pe care Navalnîi este de așteptat să le primească, odată cu îmbunătățirea stării sale de sănătate.

„Potrivit Der Spiegel și Bellingcat, Alexei Navalnîi poate din nou să vorbească și probabil își poate aminti detalii” în legătură cu înrăutățirea bruscă a stării sale de sănătate, a adăugat revista germană citând un site partener.

 

 

PAGINA ANTERIOARA