Konstantinos Passaris a fost condamnat în 2003 la închisoare pe viață pentru o dublă crimă și un jaf armat, potrivit libertatea.ro

”Clientul meu a reclamat la CEDO tratamentul inuman de care a avut parte în Penitenciarele Jilava și Craiova, ne aflăm în faza necontencioasă, în care părțile pot ajunge la înțelegere. S-a comunicat plângerea autorităților române care au analizat-o, iar Statul Român a făcut o ofertă de despăgubiri în valoare de 13.500 de euro. Am discutat, marți, cu clientul meu, dar acesta a refuzat, în principiu, oferta, astfel că vom ajunge la proces. La CEDO s-au reclamat abuzurile foarte mari, a fost legat de pat timp de doi ani, a avut lumină zi și noapte în celulă, nu a avut intimitate. Negreșit i s-au încălcat drepturile omului”, a spus Moldovan.

Potrivit acestuia, refuzul ofertei a avut la bază faptul că în alte cauze similare, despăgubirile au fost mult mai mari, și faptul că era nevoie să se țină cont de faptul că Passaris este cetățean grec iar sumele trebuie raportate la nivelul de trai din Grecia.