Evenimentul Zilei > Politica > PSD își recunoaște înfrângerea: „Am fost ipocriți!” Care este planul partidului pentru perioada următoare
PSD își recunoaște înfrângerea: „Am fost ipocriți!” Care este planul partidului pentru perioada următoare

PSD își recunoaște înfrângerea: „Am fost ipocriți!” Care este planul partidului pentru perioada următoare

Fostul ministru al Justiției Robert Cazanciuc a declarat că înfrângerea PSD la alegerile europarlamentare este cea mai mare cădere din istoria partidului.

Robert Cazanciuc a spus că PSD a înregistrat cea mai dură înfrângere electorală din istorie. Acesta susține că eșecul nu poate fi pus în cârca unui singur om, ci că e o vină colectivă. Cazanciuc crede că PSD a greșit că n-a ascultat vocea celor care au protestat în continuu în ultimii ani. 

„Am suferit cea mai mare cădere din istorie. Asta nu poate fi vina unui singur om și nici a unui corp de anonimi. Am avut cea mai mare încredere în 2016 și am risipit-o pe teme care s-au dovedit a nu fi prioritare pentru cetățeni. 

N-am ascultat vocea celor care ne contestă sau a celor care aveau pur și simplu altă opinie, ca să înțelegem ce nu e bine. Este trist că și oamenii care cunosc și recunosc realizările noastre pozitive ne-au dat un vot de blam. 

Trebuie să înțelegem că populația nu acceptă o clasă politică vulnerabilă. Ipocrizia și dublul limbaj sunt cele care riscă să îngenuncheze definitiv partidele cu ideologie. E nevoie de o clarificare a viitorului guvernării. PSD are resurse umane. 

Recunoscute și apreciate în orice domeniu. Cauzele și efectele accidentelor de incompetență și obediență trebuie înlăturate deîndată. Votul acesta nu arată o victorie a dreptei, ci o indignare a electoratului. Trebuie să îl acceptăm și să nu căutăm vinovați în altă parte. Suntem cel mai mare partid de stânga din România și trebuie să reprezentăm cu onestitate pe toți cei care, oriunde, vremelnic s-ar afla, cred în țara lor”, a scris Cazanciuc pe Facebook. 

După ce Marian Oprișan i-a cerut demisia lui Dragnea, același lucru l-a făcut și primarul Brăilei, Marian Dragomir.

„Dragnea, demisia! Un partid mare trebuie să fie condus de un preşedinte fără probleme de imagine, care să nu ostilizeze românii împotriva propriului partid. Eu i-am solicitat demisia lui Dragnea încă din septembrie 2018, în repetate rânduri, pentru că a reuşit să aducă ostilitate unui partid întreg prin măsurile pe care le-a luat. Astăzi nu a fost neapărat un vot împotriva PSD, ci un vot împotriva preşedintelui PSD, Liviu Dragnea. Din păcate, prin măsurile pe care le-a luat, prin faptul că s-a vorbit doar de legile justiţiei, a ostilizat întreaga populaţie a României. Lucrul acesta noi l-am menţionat în nenumărate rânduri, inclusiv la conferinţa de alegeri care a avut loc la Brăila şi am avut un mesaj foarte tranşant şi atunci şi acum am la fel.”, a declarat Marian Dragomir.