Evenimentul Zilei > Actualitate > CAZ RAR: Două fetiţe siameze care împart acelaşi ficat s-au născut la Piteşti. Micuţele sunt în stare gravă | VIDEO
CAZ RAR: Două fetiţe siameze care împart acelaşi ficat s-au născut la Piteşti. Micuţele sunt în stare gravă | VIDEO

CAZ RAR: Două fetiţe siameze care împart acelaşi ficat s-au născut la Piteşti. Micuţele sunt în stare gravă | VIDEO

Două fetiţe siameze, ce cântăresc împreună 2,8 kilograme, s-au născut în a doua zi de Crăciun la Spitalul Judeţean Argeş.

Micuţele sunt lipite în zona toracelui şi a abdomenului şi împart o porţiune din ficat, dar şi alte organe interne. La scurt timp după naştere fetiţele au fost transferate la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, unde sunt ţinute sub observaţie.
Nou-născutele sunt internate la secţia de Terapie Intensivă, fiind în „stare stabilă, dar gravă”, spun reprezentanţii spitalului.
Potrivit şefului Secţiei de Terapie Intensivă, Florin Rusu, fetiţele, născute prematur, suferă de o malformaţie cardiacă şi de probleme hepatice.
În ceea ce priveşte eventuala separare a celor două fetiţe, medicul chirurg care se va ocupa de cazul micuţelor a declarat: „Nu se pune problema unei intervenţii chirugicale în momentul de faţă. Urmează nişte investigaţii destul de laboriase. Contează foarte mult circulaţia hepatică şi cât de afectat este cordul”.
Malformaţia gemenelor nu s-a văzut la ecograf
Mama fetiţelor are 20 de ani şi a mers de două ori în cursul sarcinii la ecograf.
„I s-a făcut ultima ecografie acum o lună, însă s-a folosit un ecograf neperformant, 2 D, iar malformaţiile fetiţelor nu s-au putut identifica. Dacă i s-ar fi făcut ecografie 3D, s-ar fi văzut că fetiţele sunt unite în zona toracelului”, a declarat unul dintre medicii care au avut-o în grijă pe mamă în spital.

<script type="text/javascript" src="http://www.b1.ro/embed.js?id=14071"></script>

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: