Cât de mult protejează vaccinul Johnson&Johnson în lupta cu tulpina Delta. Concluziile specialiștilor
- Nicolae Comănescu
- 2 iulie 2021, 19:43
Reprezentanții companiei Johnson&Johnson au anunțat care este nivelul de protecție pe care îl au cei care s-au vaccinat cu acest ser.
Oficialii grupului farmaceutic Johnson & Johnson au anunțat că vaccinul în doză unică administrat împotriva coronavirusului a prezentat rezultate încurajatoare împotriva tulpinii Delta sau a altor mutații apărute în pandemie.
Vaccinarea cu Johnson&Johnson are o durabilitate de cel puțin opt luni
Datele prelucrate au arătat că imunitatea dezvoltată în urma vaccinării cu Johnson&Johnson are o durabilitate pe o perioadă de cel puțin opt luni. Eficiența acestui vaccin este de 85%, putând să prevină spitalizările sau chiar decesul.
Conform companiei producătoare, persoanele vaccinate cu Johnson&Johnson au produs anticorpi puternic neutralizanți, care au fost eficienți împotriva tuturor tulpinelor de coronavirus existente, inclusiv a variantei Delta, care a fost identificată pentru prima dată în India și riscă să devină varianta dominantă a COVID-19.
Datele actuale obţinute după opt luni de monitorizări realizate până acum arată că vaccinul monodoză anti-COVID-19 Johnson & Johnson generează o puternică reacţie a anticorpilor neutralizanţi, care nu se diminuează în timp; dimpotrivă, am observat o îmbunătăţire de-a lungul timpului", a declarat Mathai Mammen, directorul departamentului de Cercetare şi Dezoltare din cadrul diviziei de medicamente a grupului J&J, conform hotnews.
Și alți cei de la Pfizer-BioNTech, Moderna şi AstraZeneca au anunțat că vaccinurile sunt eficiente împotriva variantei Delta a COVID-19.
Valeriu Gheorghiță: „Vom reevalua toate datele științifice și vom anunța săptămâna viitoare decizia finală”
„Schemele heterologice de vaccinare, combinarea a două vaccinuri cu tehnologii diferite, în mod particular cea cu prima doză efectuată cu ser de la AstraZeneca și a doua doză cu ARN mesager. La acest moment avem răspuns de la Comisia de epidemiologie care recomandă utilizarea acestei scheme, așteptăm răspuns și de la Comisia de sănătate publică de la nivelul ministerului.
Vom reevalua toate datele științifice și vom anunța săptămâna viitoare decizia finală. Foarte probabil că va fi adoptată în România această schemă de vaccinare, având în vedere că avem date științifice pe baza cărora să luăm această decizie.
Nu contravine Agenției Medicamentului, fiecare stat își face propria politică de sănătate publică de vaccinare în baza datelor care certifică siguranța și eficacitatea schemelor de vaccinare”, spunea Valeriu Gheorghiță, joi.