Masca ar putea redeveni obligatorie în România. OMS este îngrijorată de răspândirea tulpinii Delta

Masca ar putea redeveni obligatorie în România. OMS este îngrijorată de răspândirea tulpinii Delta

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) este foarte îngrijorată cu privire la răspândirea tulpinii Delta a coronavirusului. Oficialii din Sănătate recomandă purtarea măștii pentru prevenirea creșterii numărului de cazuri COVID-19.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) trage un semnal de alarmă cu privire la răspândirea tulpinii Delta a coronavirusului. Deși despre vaccinuri se spune că sunt eficiente și în privința mutațiilor COVID-19, OMS recomandă ca masca sanitară să fie purtată în continuare, pentru evitarea creșterii numărului de infectări.

Vaccinurile nu pot stopa răspândirea virusului

Oficialii din cadrul OMS sunt de părere că masca sanitară ar trebui purtată în continuare, pentru a stopa răspândirea COVID-19. Vaccinurile de imunizare împotriva coronavirusului nu pot opri transmiterea acestuia, au spus oficialii.

„Oamenii nu se pot simți în siguranță doar pentru că au primit cele două doze. Încă trebuie să se protejeze”, a spus directorul general adjunct al OMS, Mariangela Simao.

„Vaccinurile nu vor opri singure transmiterea comunitară. Oamenii trebuie să continue să poarte măști, să stea în spații aerisite, să fie atenți la igiena mâinilor, să păstreze distanța și să evite aglomerațiile. Aceste lucruri rămân importante, chiar dacă ești vaccinat”, a mai adăugat Mariangela Simao.

Varianta Delta s-a răspândit în 85 de state

OMS a mai subliniat că tulpina Delta a COVID-19 este cea mai transmisibilă dintre toate mutațiile identificate până la momentul actual. Potrivit directorului organizației, aceasta s-a răspândit deja în 85 de state din lume.

Pe teritoriul României sunt prezente mai multe mutații ale coronavirusului. Tulpina Delta însă, pare a fi cea mai periculoasă dintre ele, anunță medicul Valeriu Gheorghiță. Până în momentul actual, pe teritoriul țării noastre au fost raportate cel puțin 44 de cazuri Delta.

„În cazul tulpinii britanice, un caz genera patru cazuri secundare. În cazul tulpinii Delta, un caz poate genera șapte cazuri de infectare”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a confirmat că interesul pentru vaccinare scade în România, însă Valeriu Gheorghiță consideră că acest lucru este doar temporar. „În ultima perioadă am observat o scădere a perioadelor care se adresează pentru vaccinare. Vorbim de o medie de circa 10.000 de persoane care se vaccinează cu doza 1 în ultima perioadă. Noi considerăm că, foarte probabil, este vorba despre o perioadă temporară de înregistrare a acestei scăderi și ne așteptăm ca în perioada următoare, numărul celor care vor fi vaccinați să fie în creștere”, s-a exprimat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Ne puteți urmări și pe Google News