Cât costă salamul din carne de zebră, învelit în trei straturi de aur. Ultima fiță pe piața alimentară internațională. Foto

Cât costă salamul din carne de zebră, învelit în trei straturi de aur. Ultima fiță pe piața alimentară internațională. FotoSursa: Elena Moiseeva | Dreamstime.com

Italia a reușit să surprindă o lume întreagă cu Zebraola, un salam din carne de zebră, învelit în trei straturi de aur. Acest produs este fabricat în Bergamo și se adresează segmentului de lux din alimentația internațională. Nu orice își permite să consume un astfel de salam.

În timp ce pe piața internațională au început să fie populare produsele pe bază de făină de insecte, Italia a lansat un produs de lux, revoluționar. La Bergamo se fabrică salamul din carne de zebră numit Zebraola, îmbrăcat în trei straturi de aur. Acest preparat nu este pentru publicul larg, ci destinat segmentului de lux de pe piața alimentară internațională.

Carnea din care este preparat provine din Africa de Sud. Carnea de zebră se frământă timp de mai multe zile, abia apoi se pune la maturat. Pentru un gust mai aparte, este folosită sare din Hawaii și mai multe mirodenii din întreaga lume.

Pentru ca produsul să fie unul exclusivist, destinat segmentului de lux, un specialist în aur îmbracă acest salam în trei foițe de aur alimentar de 24 de karate. Această operațiune nu este doar pentru lux, ci specialiștii susțin că tehnica ajută la menținerii cărnii moale, aromată și foarte rafinată.

Salamul din carne de zebră îmbrăcat în strei straturi de aur nu este pentru toate buzunarele. Prețul pentru un kilogram este de 2.000 de euro. Persoanele care l-au încercat susțin că aduce cu salamul cu carne de cal, însă mirodeniile folosite de producători îi dau o savoare unică, potrivit antena3.ro.

Sursa foto: captură Antena 3 CNN

Salamul de Sibiu conține carne de cal. Mit sau adevăr?

Salamul de Sibiu este un preparat extrem de apreciat, însă, de-a lungul anilor, au tot circulat zvonuri potrivit cărora ar conține carne de cal. Zeci de specialiști au analizat gustul și au comentat cu privire la ingredientele din acest preparat. Președinta Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu a spus dacă se folosește sau nu carne de cal la fabricarea lui.

Carmen Gavrilescu susține că, în orice zvon există un sâmbure de adevăr. Rețeta salamului de Sibiu nu are carne de cal, însă în perioada comunistă exista ceva de la acest animal în componența preparatului.

„Cutuma are un sâmbure de adevăr. La 1900 nu existau aceste membrane pe care le utilizăm noi astăzi și se utilizau membranele naturale. Membrana în care se umplea salamul de Sibiu era de cal. Era o membrană naturală care dădea un gust ușor diferit. Se matura foarte mult, nu existau sisteme de climatizare și dura undeva la nouă luni de zile facerea acestui salam.

Mai facem și astăzi acest salam, în membrană de cal. Noi le numim ediții de colecție și le facem o dată sau de două ori pe an tocmai pentru a păstra tradiția și a duce mai departe și pentru copiii noștri această poveste interesantă și zicem noi, ușor picantă. Noi am lansat anul trecut una dintre aceste ediții și a avut mare succes”, a spus Carmen Gavrilescu pentru turnulsfatului.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News