Casa de Ajutor Reciproc, alternativa pensionarilor pentru împrumuturi cu dobânzi mici

Casa de Ajutor Reciproc, alternativa pensionarilor pentru împrumuturi cu dobânzi mici

Creditul a devenit o modă în rândul românilor, cel puțin în ultimii ani. Că e imobiliar, pentru nevoi personale sau de orice alt gen, îl auzi rostit pe buzele tuturor. Multe bănci devin însă reticente când e vorba ca respectivul credit să fi e acordat unui pensionar.

Chiar dacă au nevoie de doar câteva sute de lei, bătrânii sunt de cele mai multe ori refuzați de băncile din România, pentru că aceștia nu mai prezintă nicio garanție.

Însă soluții există chiar și pentru acești oameni asupra cărora cu greu se mai întinde o mână de ajutor. Sprijinul vine de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor OMENIA care, pe lângă împrumuturi cu dobânzi extrem de mici, această asociație oferă membrilor săi 44 de servicii sociale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Scopul principal al acordării de împrumuturi este întrajutorarea reciprocă a membrilor. Marea majoritate a sumelor încasate din dobânzi sunt folosite pentru subvenționarea activităților de asistență socială și a compensării parțiale a serviciilor cu tarif redus.

Cum devii membru? Simplu. Trebuie doar să ajungeți la una dintre locațiile CARP Omenia sau chiar la sediul central din Str. Amurgului nr. 53, Sectorul 5, București (între Piața Rahovei și Șoseaua Sălaj).

Membrilor li se acordă împrumuturi cu rambursare între 6 și maxim 24 rate lunare consecutive, practicând o dobândă care pornește de la 2% pe an, care se reține anticipat, în funcție de tipul de împrumut.

Documentele necesare la solicitarea unui împrumut sunt: carnetul de membru cu obligațiile achitate la zi, cartea de identitate și talonul de pensie recent.

„Se dau împrumuturi și de 50 de lei. Împrumuturile se dau pe loc sau a doua zi, de la 50 de lei în sus, până la 5.000 de lei sau chiar mai mult. Suntem unici, nu cred că există altă instituție în Uniunea Europeană care să aibă acest sistem. Te înscrii astăzi la noi și pleci acasă cu banii. Oamenii vin la noi datorită serviciilor noastre, a împrumuturilor cu dobânzi mici”, a declarat Gheorghe Chioaru, președintele CARP Omenia, omul care și-a dedicat o mare parte din viață pentru a pune la punct un sistem care sprijină persoanele vârstnice.