Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > CĂRŢILE JUNGLEI: Ce frumos se vede de la Crin, de sus! Tumbe cu somon în patul lui Băse. O călărire în zori
CĂRŢILE JUNGLEI: Ce frumos se vede de la Crin, de sus! Tumbe cu somon în patul lui Băse. O călărire în zori

CĂRŢILE JUNGLEI: Ce frumos se vede de la Crin, de sus! Tumbe cu somon în patul lui Băse. O călărire în zori

Pleoapele roşii îi sunt grele ca nişte obloane de magazin. Face eforturi să le ţină ridicate, dar ele tot mai cad peste ochii cârpiţi şi umezi. "Plici, plici", fac pleoapele lui Crin, aromitor, ca ţârâitul ploii pe tablă.

Marţi, când a devenit al doilea om în stat, a primit o sponsorizare care i-a umplut bucătăria cu ness granulat. Degeaba, a pus şi trei linguriţe cu vârf la o cană, că tot îl picneşte somnul. Deja a început să urască funcţiile astea, care-l obligă să se scoale cu noaptea în cap.
Se afundă în scaunul adânc, din piele moale, al preşedintelui Senatului. De sus, se vede panorama sălii. Toţi oamenii ăia micuţi, de acolo de jos, aşezaţi ordonat în bănci, lucrează pentru el.
Uite-l şi pe Băsescu! Ce jos e! Şi cum îi mai străluceşte chelia în lumina reflectoarelor! Hi hi hi! Acum câteva luni, Adina i-a descoperit şi lui un început de chelie. Asta i-a stricat somnul vreo săptămână. Până i-a adus Adina, de la Bruxelles, un flacon de Foltene. Se pare să-i face bine. El n-are cum să vadă, dar Adina zice că i-a apărut nişte pufuleţ. Oricum, şuviţa din ochi a căpătat un luciu special, care îi pune în valoare mimica expresivă.
Băsescu vorbeşte, vorbeşte, iar el se afundă în vise. Abia aşteaptă mâine seară, să doarmă în pat la Cotroceni. O să îmbrace pijamaua cu piticuţi somnoroşi! Dacă n-are baldachin, musai să ţopăie şi să facă nişte tumbe, cât se demachiază Adina! O să comande cina în pat şi o să frunzărească rapoartele serviciilor secrete. Grozav mai merge un somon fumé cu o turnătorie despre Victoraş!
Un hârâit ca un şmirghe pe o tolă de transformator îl trezeşte brusc. E rârâitul de Zgonea, care face mişto de discursul lui Băsescu! Na, că i-a pierit somnul! Ba chiar simte chef de olecuţă bătaie. Se scoală în capul oaselor. Mamă, ce-ar merge acum un discurs de-alea memorabile! Da’ trebuie să se abţină. Să nu se dea în stambă. Să aibă răbdare până ajunge la Cotroceni. Atunci o să poată să facă ca toate alea! O să aibă un mandat întreg în faţă şi o ţară întreagă la dispoziţie
Mulţumit, se lasă iar în scaun. Ar face o glumă, dar Zgonea e prea moron să se prindă. Iar se ridică în vârful fundului. Ca un călăreţ, în şa. Scrutează sala semeţ. Zgonea hârâie în legea lui. Se uită la el dispreţuitor. "Aşa-mi trebuie, mai bine o păstram pe Roberta!"