Care sunt greșelile pe care le fac părinții cu copiii lor în timpul mesei

Care sunt greșelile pe care le fac părinții cu copiii lor în timpul mesei Consumul mai multor proteine ar putea ajuta femeile să îmbătrânească sănătos. Sursa: Arhiva EVZ

Ora cinei pentru unii părinți poate fi traumatizantă, dar dacă te lupți constant cu copilul tău la ora mesei, un expert a spus că ai putea avea mai mult succes dacă te distanțezi puțin de acest efort.

Stresul de la ora mesei

Pentru mulți părinți, a face copiii să stea și să mănânce o masă completă fără să existe vreo problemă este o provocare. Experta în alimentație, Laura Thomas, a spus că nu ar trebui să-i puneți sub presiune pe copii să-și mănânce verdeața, deoarece „aproape întotdeauna se întoarce înapoi”.

Nutriționistul înregistrat și fondatorul Centrului din Londra pentru Alimentație Intuitivă (LCIE) a spus că părinții trebuie să dezvolte o „relație pozitivă cu momentul hrănirii copilului”. Ea a spus: „Hrănirea unei familii poate fi destul de grea fără a încerca să fim la înălțimea a ceea ce vedem pe Instagram. Nu trebuie să tai inimioare mici din castravetele copilului tău, uneori a pune fasole pe pâine prăjită este tot ceea ce poți face pentru copilul tău.”

„Există o presiune enormă asupra părinților pentru a-și hrăni copiii „perfect”, care adesea vine în detrimentul bunăstării proprii a părinților și adesea duce la mai multe pretenții și la alte probleme pentru copii.” Experții de la LCIE spun că a fi restrictiv cu copiii când vine vorba de mâncare îi poate determina să mănânce dacă nu le este foame.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acest lucru îi face, la rândul său, mai probabil să se strecoare sau să fure mâncare, spun experții. Ei au explicat că, pe termen lung, acest lucru poate determina copiii să folosească alimente pentru a-și calma emoțiile. Ei au spus că exercitarea presiuni asupra copiilor pentru a-și curăța farfuria sau a-și mânca verdeața poate crește probabilitatea ca aceștia să devină mâncători agitați - făcând orele de masă mai stresante pentru întreaga familie.

Cursuri pentru părinți

Postând pe Instagram, Laura a spus: „Noi prescriem dimensiunile porțiilor, dictăm câte calorii ar trebui să aibă gustările lor, îi șantajăm să mănânce legume. Le insuflăm părinților o frică de zahăr care este atât de mare încât am avut părinți care mi-au trimis mesaje pentru a-mi spune că le este frică să ofere fructe copiilor lor. Învățăm părinții să-și restricționeze mâncarea, dar o facem pe furiș și apoi ne întrebăm de ce copiii fug să mănânce dulciuri atunci când le văd.”

După ce a făcut toate acestea, Laura spune că părinții se întreabă apoi de ce copiii „nu se simt în siguranță” la masă. „ Ne întrebăm de ce nu mănâncă prea mult la cină, dar apoi fură dulciuri și ascund ambalajele sub pat. De ce devin „pretențioși” și își pierd pofta de mâncare”, a adăugat ea potrivit The Sun.

Ea a spus că părinții nu ar trebui să se concentreze pe aceste reguli tradiționale și, în schimb, să „elimine presiunea” din timpul mesei. LCIE a lansat un curs pentru părinții care doresc să afle mai multe despre cum să-și ajute micuții la masă.