Evenimentul Zilei > Actualitate > Care alegorice la „Simfonia lalelelor“
Care alegorice la „Simfonia lalelelor“

Care alegorice la „Simfonia lalelelor“

Autorităţile locale din Piteşti se pregătesc intens pentru cea de-a XXXI-a ediţie a Festivalului „Simfonia lalelelor“, ce va avea loc între 18 şi 20 aprilie.

Peste 150.000 de fire de lalele au fost plantate deja în centrul oraşului. În plus, peste două săptămâni va fi gata şi fântâna arteziană cântătoare. „Simfonia lalelelor“ va debuta pe 18 aprilie cu o „Paradă a florilor“, la care vor participa sute de elevi argeşeni. Ediţia de anul acesta include şi o defilare a unor care alegorice din flori, după modelul împrumutat de la oraşul olandez Tynaarlo, unde are loc un festival asemănător.
 
După „Parada Florilor“, peste 5.000 de elevi de şcoală generală vor dansa, timp de oră, în Piaţa „Vasile Milea“, iar reprezentanţii Centrului Cultural Piteşti speră să intre astfel în cartea recordurilor. În cele trei seri ale festivalului, Piaţa „Vasile Milea“ va găzdui concerte de muzică populară şi uşoară. Prima ediţie a „Simfoniei lalelelor“ a avut loc în 1977, la iniţiativa inginerului Ilarie Isac, director al Institutului Horticol Mărăcineni.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: