Evenimentul ZileiActualitateCarantina s-a prelungit în județul Ilfov. Încă trei localități importante, izolate pentru 14 zile

Carantina s-a prelungit în județul Ilfov. Încă trei localități importante, izolate pentru 14 zile

Carantina s-a prelungit în județul Ilfov. Încă trei localități importante, izolate pentru 14 zile
Prefectura Ilfov a anunțat marți că măsura de carantină zonală se prelungeşte cu 14 zile pentru Chiajna şi cu 7 zile pentru localităţile Cornetu şi Dragomireşti-Vale, începând de marţi, ora 22,00.

Potrivit comunicatului Prefecturii Ilfov, incidenţa cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori este marţi de 11,09 în Chiajna, 7,05 în Cornetu şi 6,85 în Dragomireşti-Vale.

Chiajna şi Cornetu au intrat în carantină din seara zilei de 16 martie, pentru o perioadă de 14 zile. Pe 30 martie măsura de carantinare zonală a fost prelungită cu 14 zile.

Comuna Dragomireşti-Vale a intrat în carantină pentru o perioadă de 14 zile începând din seara zilei de 30 martie.

Ilfovul carantinat aproape în totalitate

Carantină zonală s-a prelungit de luni seara, cu 14 zile și pentru oraşul Bragadiru.

În urmă cu o săptămână , măsura de carantină zonală s-a prelungit cu 14 zile pentru localităţile Chitila, Ciorogârla, Corbeanca şi Măgurele, începând de luni seara, și de marți în Clinceni şi Copăceni.

Ordinele emise de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, prevăd prelungirea carantinei de luni de la ora 22:00 până pe 19 aprilie la aceeaşi oră.

De asemenea, începând de marţi, măsura de carantină zonală se prelungeşte cu 14 zile și pentru localităţile Clinceni şi Copăceni.

Ordinele emise de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, prevăd prelungirea carantinei de marţi de la ora 5:00 pentru Clinceni şi de la ora 22:00 pentru Copăceni.

Cu trei zile în urmă, măsura de carantină zonală s-a prelungit cu şapte zile pentru comuna Glina, începând de vineri seara, potrivit unui comunicat al Prefecturii Ilfov.

Ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat dr. Raed Arafat, prevede prelungirea cu şapte zile a carantinei pentru comuna Glina, cu satele aparţinătoare Glina, Căţelu şi Manolache, începând de vineri, de la ora 22,00.

La această oră sunt 26 de localități de la marginea Capitalei, în carantină, care înconjoară ca un brâu roșu cel mai mare oraș al României.

Măsurile obligatorii pe care trebuie să le respecte toate persoanele care se află permanent în localitățile carantinate sau care tranzitează zonele carantinate, sunt bine cunoscute.


Accesează: