Evenimentul Zilei > Actualitate > Candidatul sprijinit de Evenimentul Zilei, editia de Moldova a câştigat Chişinăul. CHIRTOACĂ REALES pentru al treilea mandat de PRIMAR
Candidatul sprijinit de Evenimentul Zilei, editia de Moldova a câştigat Chişinăul. CHIRTOACĂ REALES pentru al treilea mandat de PRIMAR

Candidatul sprijinit de Evenimentul Zilei, editia de Moldova a câştigat Chişinăul. CHIRTOACĂ REALES pentru al treilea mandat de PRIMAR

Chirtoacă reales pentru al treilea mandat de primar!

”Felicitari si multumiri tuturor, am castigat!
Intr-un ceas bun si cu Doamne ajuta – inainte pentru dezvoltarea europeana a Chisinaului si pentru intregrarea europeana completa definitiva a Republicii Moldova!” Este postarea primarului Chirtoacă la aflarea rezultatului celui de-al doilea scrutin pentru fotoliul de primar al Chişinăului pentru următorii patru ani.

Astfel, ceea ce era aşteptat şi dorit de atătea sute de mii de oameni s-a împlinit, în urmă cu cateva minute. Chişinăul nu a inclinat steagul democraţiei, a rămas acelaşi bastion al proeuropenismului basarabean, liberalul Dorin Chirtoacă a învins-o pe socialista Zinaida Greceanîi. Scorul a fost unul strâns, aşa cum era de aşteptat în urma unei campanii pline de jigniri şi de minciuni dusă de candidata Moscovei şi a lui Igor Dodon împotriva unui Dorin Chirtoacă ce a preferat mesajele demne şi civilizate, de bun simţ.
În urma numărării a 100% din voturile exprimate, Dorin Chirtoacă învinge cu 53,44% în detrimentul Zinaidei Greceanîi care a obţinut doar 46,56% din voturi.

Ziarul "Evenimentul Zilei", ediţia de Moldova a fost unul dintre principalele canale prin care candidatul Chirtoacă, dar şi Partidul Liberal, s-au adresat electoratului pentru a face cunoscut de ce îşi doresc continuitate în conducerea Capitalei, ce anume şi, mai ales, cum vor transpune în realitate promisiunile făcute în campania electorala. Totdeodată, împreună cu echipa de consiliere a candidatului liberal s-a dat toată atenţia realizării unei campanii civilizate, bazate pe fapte şi nu pe atacuri mincinoase la persoană.
Candidatul Partidului Liberal la funcţia de primar general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a felicitat locuitorii capitalei cu rezultatele turului doi de scrutin. Mesajul de felicitare a fost adresat de pe platoul televiziunii publice „Moldova 1”, transmite IPN.
„Nu am câtigat eu, au câştigat locuitorii municipiului Chişinău. Acum contează diecţia de dezvoltare a capitalei. Asta înseamnă că vom continua dezvoltarea europeană a Chişinăului, asta înseamnă că vom pune bazele de dezvoltare europeană de mai departe a Republicii Moldova”, a spus Chirtoacă.

Totodată, Dorin Chirtoacă recunoaşte că a câştigat la limită fotoliul de edil al capitalei. "Aş fi dorit ca să câştig cu 60 – 70 la sută. A fost şi votul protestar, au fost alegători care au votat de nevoie, au fost mulţi nemulţumiţi, dar care m-au votat. Vreau să mă întâlnesc cu cei nemulţumiţi, să încerc să corectez ceia ce i-a nemulţumit. Oricum, vreau să le mulţumesc tutror celoca care au făcut efort, au venit să voteze, au venit şi de peste hotare”, a adăugat Chirtoacă.
Dorin Chirtoacă i-a mulţumit şi contracandidatului său, Zinaida Greceanîi. „O apreciez pentru curajul său, merită respect, pentru o femeie este remarcabil să participe la astfel de alegeri. Dar rămâne în vigoare chemarea în judecată cu cele o sută de troleibuze”, a declarat Chirtoacă. De partea cealaltă, Igor Dodon a arătat, din nou, faptul că nu are stofă de politician, contestând pierdera alegerilor cu peste şapte la sută!

La fix 75 de ani de la cedarea, fără nici o împotrivire, a Basarabiei ruşilor, Chişinăul, ca exponent al poporului basarabe