Când trebuie schimbată lenjeria de pat. Riscurile sunt foarte mari dacă nu o faci la timp

Când trebuie schimbată lenjeria de pat. Riscurile sunt foarte mari dacă nu o faci la timpSursa: clevelandclinic.org

Oamenii petrec aproape o treime din zi în pat, dar puțini știu cât de des trebuie schimbată lenjeria. Cei care nu spală așternuturile la timp riscă să se îmbolnăvească.

Specialiștii în curățenie au dezvăluit cât de des trebuie schimbată lenjeria de pat. Oamenii care o curăță foarte rar riscă să se îmbolnăvească.

Oamenii petrec aproape o treime din zi în pat, iar lenjeria trebuie schimbată săptămânal. În caz contrar, aceasta adună bacterii care pot duce ulterior la tot felul de afecțiuni, alergii și probleme de piele. Medicii au declarat că cei care suferă de alergii, de astm, sunt sensibil la praf trebuie să curețe așternuturile de două ori pe săptămână.

Și persoanele care au o afecțiune sau o leziune ce intră în contact cu așternuturile pot să schimbe lenjeria la câteva zile. Medicii au mai declarat că așternuturile adună fungi, bacterii, polen, reziduuri animale, secreții corporale, transpirație și celule de piele, care sunt extrem de periculoase pentru sănătate.

Așternuturile murdare pot produce dermatită de contact și pot declanșa eczeme. Un studiu recent a demonstrat că multe persoane s-au confruntat cu diferite infecții din cauza lenjeriei murdare, potrivit Cancan.

Sursă Dreamstime

Cum să dezinfectezi lenjeria de pat

Expertul Martin Seeley a declarat că așternuturile de pat trebuie să fie uscate în aer liber, la soare. Razele ultraviolete contribuie la înlăturarea bacteriilor și în acest fel lenjeriile albe vor deveni și mai albe. „Cutele ar trebui să cadă în mod natural, iar razele ultraviolete ale luminii soarelui vor îndepărta orice bacterie și vor înălbi cearșafurile, ceea ce este foarte benefic pentru cei cu cearșafuri albe.”, a spus expertul.

Alți cercetători au declarat că nu este suficient doar detergentul pentru a dezinfecta lenjeria de pat și că putem adăuga o cană cu oțet alb sau o jumătate de plic de bicarbonat alimentar. Ei au recomandat să evităm țesăturile sintetice. Acestea sunt iritante pentru piele, acumulează mai multe bacterii și se pătează mai ușor.

Cercetătorii au mai spus că cei care au copii pot să spele lenjeria de pat la o temperatură de 60 sau 90 de grade pentru a se asigura că elimină toate bacteriile.

Ne puteți urmări și pe Google News