Evenimentul Zilei > Politica > Cancelarul Austriei, donație de 300.000 de euro după ce le-a predat ștafeta lui Klaus Iohannis și Vioricăi Dăncilă
Cancelarul Austriei, donație de 300.000 de euro după ce le-a predat ștafeta lui Klaus Iohannis și Vioricăi Dăncilă

Cancelarul Austriei, donație de 300.000 de euro după ce le-a predat ștafeta lui Klaus Iohannis și Vioricăi Dăncilă

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a vizitat, vineri, după ce s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Viorica Dăncilă, Şcoala de Meserii Concordia din Ploieşti.

 

Oficialul austriac a înmânat instituției de învățământ, din partea ţării sale, un cec de 300.000 de euro pentru programele şcolii, potrivit comunicat de presă al Organizaţiei Umanitare Concordia.

 

„Domnul Cancelar Sebastian Kurz se află la a treia vizită în Concordia, iar acest lucru responsabilizează echipa Concordiei să continue pe acest drum. Vizita de astăzi a venit în sprijinul proiectelor Organizaţiei Umanitare Concordia printr-un suport financiar de 300.000 de euro din partea Republicii Austria pentru programele Şcolii de Meserii Concordia, o direcţie a învăţământului preuniversitar pe care Concordia o susţine şi de care România are atâta nevoie de dezvoltare", se arată în comunicat, potrivit Agerpres.

 

Cancelarul Kurz a fost însoţit de ambasadorul Austriei la Bucureşti, Isabel Rauscher, şi de primarul municipiului Ploieşti, Adrian Florin Dobre. Aceştia au fost întâmpinaţi de elevii şcolii şi de membrii Consiliului de conducere al Concordia Proiecte Sociale, Ulla Konrad şi părintele Markus Inama SJ.

 

Şcoala de Meserii Concordia, înfiinţată în urmă cu şapte ani, oferă oportunităţi incluzive de formare profesională pentru 70 de tineri provenind din medii dezavantajate. Centrul organizează cursuri de formare profesională, cu o durată de până la un an, pentru meseriile de brutar, tâmplar, bucătar, ospătar şi lucrător în cultura plantelor, iar la terminarea acestor cursuri, în urma unui examen, absolvenţii primesc o diplomă recunoscută de către Autoritatea Naţională pentru Calificări (ANC). Absolvenţii sunt sprijiniţi şi în găsirea unui loc de muncă, prin serviciul Job Coaching. De asemenea, Şcoala de Meserii Concordia este un partener de încredere, pe partea practică, pentru Colegiul Economic "Virgil Madgearu" şi Colegiul Tehnic "Toma N. Socolescu".

 

Sebastian Kurz a venit într-o vizită la București pentru o predare simbolică a președinției Consiliului Uniunii Europene. Cancelarul Austriet a avut întâlniri cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Viorica Dăncilă. „Este un moment simbolic pentru România şi ne bucurăm de faptul că preluăm această preşedinţie de la un partener atât de serios şi bun cum este Austria", a declarat președintele Klaus Iohannis. Președintele a mai dat detalii despre discuțiile pe care le-a avut cu cancelarul Austriei pe tema dosarelor pe care România le gestionează la preluarea președinției rotative a Consiliului UE: Brexit, migrație și bugetul Uniunii.