,,Domnul Gheorghe Iancu s-a suspendat din funcţia de funcţionar public parlamentar când a fost numit în funcţia de Avocat al Poporului. Domnia sa este vechi funcţionar public parlamentar, a fost directorul Direcţiei Legislative la propunerea grupului PDL. După care, a dat examen şi a fost numit funcţionar public parlamentar. A fost rugămintea mea personală şi i-am zis: Domnu Iancu, ţinând cont de faptul că sunteţi funcţionar parlamentar şi aţi mai ocupat această funcţie de director legislativ, având în vedere că persoana care ocupa funcţia a făcut o cerere de suspendare, v-aş ruga frumos să ocupaţi temporar această funcţie, urmând să vedem în toamnă ce se poate întâmpla”, a declarat Valeriu Zgonea, precizând că Iancu a acceptat propunerea.
Întrebat de ce USL a spus că Iancu nu a fost imparţial în funcţia de Avocat al Poporului, dacă are siguranţa că în noua funcţie va fi, Zgonea a spus că el îl judecă ,, ceea ce face aici,,.
,,M-am uitat că domnul Iancu Gheorghe a mai fost director legislativ, nu a avut nicio abatere ca funcţionar public parlamentar, l-am rugat frumos. Pentru această perioadă, domnia sa a acceptat. Afinităţile politice pe care domnia sa sau alţi colegi funcţionari publici parlamentari le au nu intră în competenţa preşedintelui Camerei Deputaţilor,, a spus Zgonea.
Pe 3 iulie, Gheorghe Iancu a fost revocat din funcţia de Avocat al Poporului de către Parlament la propunerea parlamentarilor PSD şi PNL, care au susţinut că Iancu a folosit ,,prerogativele constituţionale şi legale în scopuri politice în vederea servirii intereselor forţei politice care l-a promovat,,.
CITIŢI ŞI:

  • PRIMELE VICTIME ALE LOVITURII DE STAT A USL: Vasile Blaga, Gheorghe Iancu şi Roberta Anastase au fost revocaţi