In cantonament, antrenorul ceh Dusan Uhrin a scos "untul" din "alb-violeti". Partida disputata ieri in localitatea Kerceg, aflata la 60 de kilometri de locul de cantonament, a fost la discretia baietilor lui Uhrin, care au jucat ofensiv.

Pentru Poli au marcat Gabriel Torje, de doua ori, Andrei Cristea si Mihaita Plesan. „Sunt foarte multumit de echipa dupa acest prim joc”, a spus Uhrin junior, care promisese la venirea in Romania ca va face din Poli o echipa de atac.

In meciul cu Ujpest, Uhrin a folosit urmatoarea formula: Popa – Stancu, McKain, Canu, Dancia – Abiodun, Alexa, Torje, Aliuta – Ganea, Andrei Cristea. Pe parcursul jocului au mai intrat Plesan, Bucur, Sorin Radoi, Izvoranu, Srhoj, Pantilimon, Omoduemuke si Apetrei. Cinci jucatori – Mansour, fratii Karamian, Caramarin si Vrsici – au privit meciul din tribuna.

Poli a fost incurajata de un grup de 15 suporteri veniti de la Timisoara. Acestia au aruncat cu sticle pe teren, iar la sfarsitul meciului au fost la un pas sa se incaiere cu Ionel Ganea.

„Am spus ca vom practica un joc foarte ofensiv, dar ceea ce ati vazut azi este doar un mic exemplu. Vom incerca sa jucam si mai pe poarta”. Calvarul la care au fost supusi de noul lor antrenor nu s-a incheiat pentru jucatorii banateni. „In perioada urmatoare o sa fie si mai greu”, a avertizat Dusan Uhrin junior.

O zi cu Dusan

In cantonamentul de sase zile de la Debrecen, Dusan Uhrin junior „a scos untul” din jucatorii sai. Cehul a venit cu noi metode de antrenament, unele decupate parca din filmele americane. El i-a supus pe timisoreni, zilnic, la trei antrenamente, dovedindu-se un tip extrem de exigent, dar calculat in tot ceea ce face.

O zi din viata banatenilor pe pamant maghiar debuta cu alergari prin padure pe o distanta de 10.000 de metri. Calvarul continua in sala de forta, iar ziua se incheia cu antrenamente tehnico-tactice.

Dupa cateva zile pe care le vor petrece la Timisoara, fotbalistii echipei Poli vor pleca luni in cantonamentul din Austria, unde sunt programate si patru jocuri amicale, cu MSK Zilina, Apollon Limassol, Metalurg Zaporoje si Hibernian.

COMUNICARE

Tehnicianul, cu dictionarul la antrenament

Gabriel Torje, autor a doua goluri si al unei pase decisive, la primul meci amical cu Uhrin jr. pe banca, este incantat de metodele noului tehnician: „Se vede mana domnului Uhrin”, a marturisit internationalul de juniori.

„Mie, personal, mi-a spus sa stau cat mai mult in fata portii”. Pentru a comunica mai usor cu jucatorii, Dusan Uhrin a solicitat oficialilor de la Poli un dictionar si documentatie cu termeni din fotbal in limba romana. Cehul a invatat deja cateva cuvinte, pe care nu ezita sa le foloseasca.

INTERVIU

Profesorul Jackie Ionescu: „Uhrin are metode clasice”

In cantonamentul de la Debrecen, cehul Dusan Uhrin jr. a fost supervizat de profesorul Ion V. Ionescu. Venerabilul tehnician spune ca antrenorul ceh este adeptul unui stil de fotbal clasic. Jackie a fost si el impresionat de duritatea antrenamentelor conduse de ceh.

EVZ: Ce parere aveti despre Dusan Uhrin jr.?
Jackie Ionescu:
Foloseste metode clasice pentru pregatirea fizica, pe care le foloseau si antrenorii romani de mare prestigiu. Asta pana ce au venit modernistii, in ultimii 10-15 ani. Locul acestor metode a fost luat de altele actuale, moderne, preluate in special din fotbalul italian. In ultimii trei ani, cel putin la Timisoara, acestea nu au avut insa efectul scontat.

Care sunt aceste metode consacrate?
Este vorba de o exigenta foarte crescuta, care merge pana la duritate. Uhrin a avut si trei antrenamente grele pe zi. Antrenorii actuali incep meciurile amicale inca din primele zile de pregatire fizica fundamentala. Aceasta perioada e menita sa asigure energie pentru o buna perioada din campionat.

Necunoasterea limbii romane poate fi un dezavantaj pentru Uhrin?
Pana acum nu a avut probleme de comunicare. Faptul ca nu cunoaste inca limba romana nu pare a fi o bariera. Deocamdata, antrenamentele sale nu necesita prea multa vorba. Observ insa ca este procupat sa invete limba si sa comunice in romana.