Astfel, tânăra creație contemporană va fi din nou prezentă în cafenelele și spațiile alternative din Timișoara din 15 până în 21 aprilie, arată organizatorii.

Creat în 2005, la inițiativa Institutului Francez și a Centrului Cultural German din Timișoara, festivalul și-a construit o identitate care seamănă orașului, oferind locuitorilor săi pretexte de întâlnire cu forme artistice variate. În acest an, festivalul propune și o secțiune pentru copii cu ateliere, spectacole și ciocolată – Chocolatkultour. O altă noutate a celei de-a 15-a ediții este seara franceză, care marchează deschiderea Sezonului România-Franța la Timișoara, cu trei reprezentanți emblematici ai noii scene muzicale din Hexagon.

Evenimentul este coorganizat de către Centrul Cultural German și Institutul Francez din Timișoara, cu susținerea Asociației Timișoara 2021 (Programul „Xtensii”), a Ambasadei Franței în România și a Goethe Institut. Intrarea este liberă la toater evenimentele.

PROGRAM

Luni, 15 aprilie, ora 19 | Belgia

Ambasada (str. Anton Seiller, nr. 2)

Fovea – spectacol de dans contemporan și proiecție de film interpretat de dansatorul italian Ares D’Angelo, format la Balleto di Toscana și la IT Dansa din Barcelona.

Marți, 16 aprilie, ora 19 | Polonia

Casa Artelor (Episcop Augustin Pacha nr. 8)

Războiul Rece/ Cold War – proiecție de film (Polonia, Marea Britanie, Franța, 2018), Regia: Paweł Pawlikowski

Miercuri, 17 aprilie, ora 19 | Austria

Enoteca de Savoya (Eugeniu de Savoya, nr. 9)

Month of Sundays – concert post-rock/ jazz

Joi, 18 aprilie, ora 19 | Germania

D’arc (Piața Unirii nr. 4)

The Berlin-Timișoara Game Show – show de improvizație teatrală

Vineri, 19 aprilie, ora 21| România

În Spatele Casei (Tineretului, str. Arieș nr. 19)

„UBU REGE” – spectacol de teatru (AUĂLEU)

Sâmbătă, 20 aprilie, ora 21 l Franța

Reflektor Venue (Bulevardul Liviu Rebreanu 2-5)

Grand Blanc, Malik Djoudi & DJ La Mverte în deschiderea Sezonului România-Franța la Timișoara – concert rock/ electro-pop / dj set

Duminică, 21 aprilie, ora 19 | Spania

Zaza Resto Pub (Bulevardul Vasile Pârvan, nr. 9)

Sinergias – Spectacol flamenco & painting. În timp ce chitaristul interpretează piesa, Julian cantă cu voce şi aplică vopsea pe tablă, iar dansatoara lasă, prin dansul ei, amprenta într-un moment magic de creaţie artistică. 

ChocolatKultour este versiunea pentru copii a festivalului CaféKultour. Dacă programul pentru cei mari gravitează în jurul creației contemporane în cafenele, celor mici le sunt propuse ateliere, jocuri, spectacole și ciocolată.

Te-ar putea interesa și: