Butoanele politice conduc totul: Povestea şefei de la INS, demisă joi de Ponta şi reinstalată sâmbătă, FRIZEAZĂ RIDICOLUL

Butoanele politice conduc totul: Povestea şefei de la INS, demisă joi de Ponta şi reinstalată sâmbătă, FRIZEAZĂ RIDICOLUL

Joi, Ponta a demis-o pe Gered Beatrix pentru că UDMR ieşise de la Guvernare. Dar vineri, maghiarii au votat suspendarea lui Traian Băsescu şi prim-ministrul a repus-o în funcţie sâmbătă. Competenţele profesionale n-au nicio legătură cu această ştire.

Cum se administrasează instituţiile din România: prin comandă politică până la ultimul nivel, chiar dacă se ajunge la situaţii absurde.

Victor Ponta a demis-o joi, 5 iulie, pe Gered Beatrix din funcţia de vicepreşedinte al Institutului Naţional de Statistică (INS). Gered Beatrix este membră UDMR, iar destituirea sa venea în logica ieşirii de la guvernare a reprezentanţilor maghiarilor în Parlament.

Dar vineri, a doua zi, UDMR se hotărăşte să voteze suspendarea lui Traian Băsescu în plenul Parlamentului. Decizia maghiarilor a fost pe muchie, liderul lor, Kelemen Hunor evitând să se pronunţe până în ultima clipă, iar apoi, după începerea dezbaterilor, să anunţe verdictul: "Fiecare parlamentar UDMR este liber să voteze cum îi dictează conştiinţa". Rezultatul a fost că marea majoritate a acestora au votat pentru suspendarea preşedintelui României.

Ne puteți urmări și pe Google News

Actul III al acestei comedii politice s-a scris sâmbătă, 7 iulie, când premierul Victor Ponta, drept mulţumire voturilor aduse de UDMR, a semnat o nouă decizie prin care Gered Beatrix a fost repusă în funcţia de vicepreşedinte la INS.

Mai mult, Ponta a hotărât să-l demită, la schimb, pe celălalt vicepreşedinte al INS, Cosmin Sabo. Explicaţia e simplă: Sabo a fost propus de PDL, deci nu mai avea nicio şansă să scape din această situaţie. Interesant este că Gered şi Sabo aveau atribuţii diferite în cadrul INS. Membra UDMR se ocupa de infrastructură, iar Sabo răspundea de analizele economice şi sociale. Tăierea capului unuia sau altuia de către Ponta n-a ţinut cont de pregătirea pe care o au cei doi şi nici de efectul acestor demiteri/repuneri în funcţie asupra activităţii INS. Factorul competenţei sau incompetenţei e total irelevant.