Bute, pe terenul lui Froch

Bute, pe terenul lui Froch

Promotorul Mick Hennessy şi stafful boxerului Lucian Bute au ajuns la un acord de principiu pentru ca românul să lupte împotriva britanicului Carl Froch la Nottingham, în septembrie, informează cotidianul „Daily Express”.

Bute (29 de ani) este deţinătorul centurii IBF la categoria supermijlocie, în timp ce Froch (31 de ani), născut la Nottingham, este posesorul titlului mondial WBC. 

Românul a cucerit titlul în octombrie 2007, în faţa lui Alejandro Berrio, apărându-l până acum de trei ori, în faţa lui William Joppy, Librado Andrade şi Fulgencio Zuniga. Pe 25 aprilie, Carl Froch, supranumit „Cobra”, şi-a apărat pentru prima oară centura cucerită în decembrie 2008, învingându-l pe americanul Jermain Taylor. 

„Înţelegerea este aproape încheiată. Lupta ar urma să aibă loc la Nottingham Arena, într-o zi din primele două săptămâni ale lunii septembrie. Stafful lui Bute este foarte interesat de această luptă şi doreşte ca Bute să boxeze cu cel mai bun”, a declarat Mick Hennessy.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit „Daily Express”, meciul ar urma să se desfăşoare la ora 2:00 (n.r - 4:00 în România) pentru a avea audienţă maximă în America (n.r. - ora 21:00 pe coasta de est).

„Eram pregătit să merg la Montreal pentru a mă lupta cu Bute. Însă va fi minunat să boxez în faţa fanilor mei”, a declarat Froch, care de numărate ori a spus că îşi doreşte să unifice titlurile WBC şi IBF la supermijlocie.

Froch are în palmares 25 de victorii, dintre care 20 prin KO, în timp ce Bute are 24 de triumfuri (19 prin KO).