Earl Attlee, responsabil pe probleme de afaceri interne în Camera Lorzilor, a afirmat că, "in mare, este de acord" că, în ultimii zece ani, imigranţii din Uniunea Europeană au adus beneficii fiecărui contribuabil din Marea Britanie, scrie The Daily Telegraph, citat de de Agerpres.
Afirmațiile sale sunt susținute de un studiu al University College din Londra care sugerează faptul că impactul imigranţilor din Uniunea Europeană asupra Marii Britanii a fost unul pozitiv.
Imigranţii din UE au contribuit mai mult decât populaţia nativă la impozite şi asigurări decât au consumat în servicii publice şi ajutoare, a susținut un alt membru al Camerei Lorzilor, Lord Davies of Stamford, în cadrul unei dezbateri susținute ieri.
De partea cealaltă, Nigel Farage, liderul UKIP, consideră că o creştere economică mai redusă este un preţ care merită plătit pentru reducerea drastică a imigraţiei.
Potrivit lui Farage, consecinţele sociale ale unui nivel înalt al imigraţiei sunt atât de grave încât Marea Britanie ar fi un loc mai bun dacă ar fi mai săracă, însă cu controale mai severe la graniţă. El a propus un moratoriu de cinci ani asupra celor care doresc să se stabilească în această ţară, relatează Agerpres.