Editura Evenimentul si Capital

Bugetul pe 2018, reorganizarea RATB şi demararea proiectului Spitalul Municipal, pe ordinea de zi a şedinţei de azi a Consilului General PMB

Autor: | | 0 Comentarii | 295 Vizualizari

În această dimineaţă, începând cu ora 11.00, consilierii generali ai Capitalei se întrunesc în şedinţă, pe ordinea de zi figurând, printre altele, proiectul de buget al municipiului Bucureşti pentru 2018, reorganizarea Regiei Autonome de Transport Bucureşti, precum şi preluarea unui teren din administrarea RATB în administrarea directă a CGMB în vederea realizării Spitalului Metropolitan, la care, în pofida scandalului uriaş, Firea nu vrea să renunţe în ruptul capului. Tot astăzi, se votează proiectul de buget al municipiului Bucureşti pe anul 2018, precum şi utilizarea sumei de 560 de milioane de lei din excedentul bugetului local din anii precedenţi ca sursă de finanţare a cheltuielilor secţiunii de dezvoltare din bugetul pe anul 2018.

Veniturile totale pentru anul 2018, aşa cum rezultă din raportul de specialitate, ating pragul de 5,7 miliarde lei, dintre care: venituri proprii în sumă de 4,4 miliarde lei (reprezentând 77,52%), subvenţii de la alte bugete (11,6%), sume primite de la Uniunea Europeană şi fond de coeziune (10,44%). Totalul cheltuielilor ar urma să fie de 6,2 miliarde lei, echilibrat prin venituri de 5,7 miliarde lei şi utilizarea excedentului din anii precedenţi în sumă de 560 milioane lei.

Firea vrea Spitalul Metropolitan la o azvârlitură de băţ de Voluntari

Primul punct al ordinii de zi tratează un mai vechi Proiect de hotărâre, respins în şedinţa anterioară, în baza căruia terenul din şoseaua Pipera nr. 55 urmează să fie preluat din administrarea RATB în administrarea directă a CGMB în vederea realizării Spitalului Metropolitan. Alte două spitale generaliste ar urma să fie construite pe raza Sectorului 3, dacă proiectul aflat sub coordonarea directă a primarului general va trece de votul consilierilor generali.

Soarta RATB se decide acum

Schimbarea formei juridice a RATB din regie autonomă în societate pe acţiuni, cu acţionari din municipiul Bucureşti, prin CGMB, şi judeţul Ilfov, prin Consiliul Judeţean Ilfov va fi şi ea dezbătută în această dimineaţă. Denumirea societăţii pe acţiuni rezultată se va numi Societatea de Transport Bucureşti STB SA.

Consolidarea clădirilor cu risc seismic, din nou în atenţie

15 clădiri cu serioase probleme în ceea ce priveşte structura de rezistenţă constituie obiectul unui alt punct de pe ordinea de zi. Consilierii generali urmează să decidă dacă respectivele immobile vor fi sau nu transmise de la Administraţia Fondului Imobiliar la Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic în vederea executării lucrărilor de punere în siguranţă şi consolidare. Consilierii se vor pronunţa şi asupra unui protocol de colaborare între municipiul Bucureşti, Asociaţia Colectiv GTG 3010 şi Spitalul Clinic de Urgenţă “Sfântul Ioan”, în vederea construirii unei maternităţi în curtea spitalului amintit. Un alt proiect de pe ordinea de zi vizează înfiinţarea Centrului Cultural Lumina, serviciu public de interes local al municipiului Bucureşti, persoană juridică de interes public. Organigrama prevede 15 posturi, dintre care trei de conducere. CGMB ar mai putea decide să solicite Guvernului transmiterea Mausoleului Memorialul Eroilor Neamului, inclusiv dotările aferente, din domeniul public al statului şi din administrarea Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor din subordinea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al municipiului Bucureşti, precum şi declararea acestuia din bun de interes public naţional în bun de interes public local.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI