Evenimentul Zilei > Actualitate > Buftea: s-a trezit cu 30 de „intruşi” în casă
Buftea: s-a trezit cu 30 de „intruşi” în casă

Buftea: s-a trezit cu 30 de „intruşi” în casă

Un pensionar a descoperit că pe listele de votare, la adresa lui erau trecute zeci de nume fictive.

O duminică fierbinte, caniculară de-a binelea, a pus stăpânire pe ţăranii din jurul Capitalei.
Prin satele şi comunele din Ilfov sau Dâmboviţa, oamenii simpli încercau să scape de căldură. De-a lungul uliţelor, pe unde se găsea câte un copac ceva mai mare, grupuleţe de săteni comentau din cele auzite la televizor.
Era duminică de vot pentru ei, sărbătoare în alţi ani când, după mersul obligatoriu la slujbă, oamenii se duceau îmbrăcaţi frumos spre şcoala din comună sau spre Casa de cultură, unde puneau ştampila pe foaia cu pătrate şi sperau la mai bine.
Acum, tot acest zel parcă a dispărut. Ţăranii, mult prea năpăstuiţi de seceta din acest an, cu recoltele distruse şi cu o sumbră perspectivă asupra iernii ce va să vină, când animalele nu vor mai avea ce mânca, nu au mai mers ca în alţi ani la vot. Cel puţin nu în număr aşa mare ca până acum!
Cei câţiva care s-au încumetat să iasă din case şi să o ia agale pe uliţele de cuptor au avut, în marea lor parte, surprize. În Buftea, un pensionar revoltat se agită în curtea unei şcoli cu mai multe centre de votare.

Victor Predescu a descoperit frauda când a vrut să voteze
E supărat nevoie mare pe toată lumea: pe poliţie, pe pre şedintele secţiei, pe evi denţa populaţiei . "Este incredibil, domnule, ce se întâmplă aici. Am venit mai devreme cu femeia mea la vot şi era să fac infarct. Pe lista de vot, în dreptul adresei mele, erau trecute 30 de persoane cu drept de vot. Cu CNP, cu serie de la buletin, cu tot. Am crezut că nu văd eu bine, că-mi uitasem ochelarii acasă. Dar nu, m-am chiorât mai atent şi atâţia erau.Pe lângă nevastă- mea şi fecior-miu, la noi nu mai stă nimeni. Normal că m-am enervat pe preşedinte. Dar mi-a zis că el n-are nici o vină, că listele i-au venit de la evidenţa populaţiei. Acum, am făcut şi eu o plângere, că cineva trebuie să plătească pentru asta", spune revoltat Victor Predescu.

Plictiseală mare
În comuna Lucianca, pe drumul vechi dinspre Bucureşti şi Ploieşti, cei câţiva votanţi au admirat- o pe preşedinta secţiei de votare cum stătea în uşă, cu ţigara în mână şi, plictisită, dădea indicaţii unui bărbat, membru şi el în comisia de votare, şi-l învăţa cum să spele covoraşele din Loganul tras în curtea şcolii.
"Păi ce să facem altceva dacă n-avem treabă? Măcar curăţăm maşina de praful ăsta că tot navem pe cine să supraveghem!", spune apatică preşedinta secţiei de votare din Lucianca.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.