Primăria Odorheiu Secuiesc a fost deja amendată şi pe 15 Martie, din cauza panglicilor în culorile drapelului naţional al Ungariei amplasate în oraş, a declarat primarul Arpad Galfi, care a adăugat: „S-a dovedit din nou că păstrarea identităţii naţionale nu este pe placul unor persoane şi a puterii locale”.

Arpad Galfi a mai precizat că în prezent are loc o dispută în care se susţine că pe data de 23 octombrie a fost arborat drapelul naţional al Ungariei, însă de fapt au fost arborate doar panglici în culorile naţionale ale Ungariei.

Primarul oraşului Odorheiu Secuiesc a precizat că şi în viitor vor fi comemorate toate sărbătorile naţionale maghiare şi că va renunţa la aceste acţiuni din cauza sancţiuniilor şi a intimidărilor.

Arpad Galfi a spus că mai întâi primăria va contesta decizia, aşa cum a procedat şi în cazul amenzi aplicate pe 15 Martie și va întreprinde alte demersuri legale, dacă amenda nu va fi anulată, a subliniat primarul.

Galfi a mai declarat că în urmă cu câteva zile primarul general al Budapestei, Istvan Tarlos, a efectuat o vizită la Odorheiu Secuiesc şi a promis că Budapesta îşi asumă achitarea a unei părţi a respectivei sanţiuni. Și alte oraşe înfrăţite cu Odorheiu Secuiesc au semnalat că vor contribui la achitarea amenzii, transmite rador.