Polițiștii l-au prins în flagrant pe un bărbat din Roșiorii de Vede care face parte dintr-o grupare care se ocupă cu comercializarea fierului scos din șantierele Bucureștiului și care tocmai încerca să vândă bucăți de tablă de pe acoperișul Halei Matache unor persoane din Bolintin, potrivit unui comunicat al Poliției.
 
”Patrulele au reușit să-i rețină atât pe vânzător cât și pe cumpărătorii care au declarat că nu știau că tabla e furată. Prejudiciul a fost recuperat, iar cele trei persoane surprinse în timpul tranzacției au fost sancționate și apoi predate Poliției Naționale”, au explicat autoritățile. 
 
De la începutul acestui an, Poliția Locală a aplicat peste 90 de sancțiuni contravenționale pentru cei care fură din șantierul de la Buzești.
 
Mai mult, în urmă cu două luni, agenții locali au reușit să desființeze o grupare de șapte persoane care comercializa fierul vechi recuperat din acest șantier.
 
”La sfârșitul anului trecut s-a depistat o adevărată filieră care acționa în zona Buzești: fierul obținut din demolări era încărcat în dube înmatriculatre în străinătate care transportau marfa la anumite centre de colectare a fierului vechi. Două transporturi – de aproximativ două tone fiecare – au fost capturate, iar scormonitorii și transportatorii au fost, atunci, reținuți”, au explicat polițtiștii locali.
Bulevardul Uranus, suspendat
Șantierul de la Buzești a fost deschis pentru a se construi noul bulevard care va lega Palatul Victoria de Palatul Parlamentului. Pentru a face loc arterei, care se va numi Uranus, autoritățile au demolat zeci de case, iar, în prezent, se discută mutarea Halei Matache.
În prezent, lucrările sunt blocate, după ce mai multe ONG-uri  au câștigat în instanță anularea documentației urbanistice care stă la baza acestui proiect.  
CITIŢI ŞI:

  • Udrea a dispus suspendarea lucrărilor de construire a bulevardului Uranus