Bucătăria lui Teo, cel mai gustos blog

Bucătăria lui Teo, cel mai gustos blog

Se ia pasiunea pentru gătit, se amestecă bine cu un cont de email pe google şi se presară pe o platformă blogspot. După câteva luni de copt reţete cu entuziasm iese Teo’s Kitchen, cel mai bun blog culinar din România, la Roblogfest 2010. Aţi răsfoit adesea cartea de bucate virtuală şi aţi mâncat, de exemplu, conopida cu maioneză a Teodorei Rogobete. Bloggeriţa de 25 de ani din Cluj este specialistă în ciorbă de burtă şi dependentă de cheesecake.

Ceea ce nu ştiţi despre tânăra care vă împărtăşeşte secrete în bucătărie este că nu are nici un fel de studii în domeniu, este căsătorită cu Daniel şi au împreună un băieţel, Luca, de un an şi jumătate. “Spre deosebire de noi toţi, Luca nu este un gurmand şi ne luptăm cu el pentru fiecare linguriţă de mâncare”, povesteşte Teo despre băieţelul ei, adăugând că “viaţa de gospodină, bloggeriţă şi mamică nu e chiar uşoară”. Google te conduce la “zeama” lui Teo               Teo şi-a deschis blogul culinar în septembrie 2007 din simpla dorinţă de a-şi purta reţetarul oriunde. “Mereu am crezut că un blog trebuie să aibă ca subiect ceva foarte aproape de sufletul tău. Până la gătit, nu am considerat că vreo pasiune trecătoare de-ale mele merită bloggerită”, spune Teo, mărturisind că nu şi-a propus să aibă un blog de succes, deşi privea cu admiraţie la cei care reuşiseră asta. Prietenul ei cel mai bun este acum Google, care îi aduce cei mai mulţi vizitatori. Cauţi cum se face o zeamă sau o reţetă de paste, mirosul te duce la Teo’s Kitchen. “Promovarea blogului o facem în echipă. Soţul meu se ocupă de partea de optimizare, iar eu am încercat să dau reţetelor o formă cât mai prietenoasă şi personală, aşa că blogul s-a promovat natural, prin viu grai cum ar veni, pe sistemul stii blogul ăla cu reţete faine?”, povesteşte bloggeriţa. Acum are în jur de 6000 vizitatori unici zilnic. Numărul scade în perioada posturilor şi creşte în perioada sărbătorilor. A ajuns şi la 12.000 de vizitatori unici într-o zi, la Crăciunul şi Revelionul din 2009. “Încerc să postez zilnic, sau o dată la două zile, însă în cazul blogurilor culinare este puţin mai complicat pentru că fiecare postare înseamnă o reţetă nouă, o mulţime de ingrediente şi poze. Din păcate nu poţi face asta zilnic”, spune Teo.   Reţeta de papanaşi, în meniul unui restaurant din Bran Munca ei nu este însă în zadar. “Eram la Săpânţa şi ne-am cazat la o pensiune agroturistică, unde ne-am împrietenit cu două cupluri din Bucureşti. Dintr-o vorbă în alta, am ajuns să le zic ceva despre blog, iar una dintre fete a ramas blocată cand şi-a dat seama ca eu sunt cea după reţele căreia găteşte”, povesteşte tânăra. Teo şi-a găsit alţi “fani” pe când se afla cu familia în Bran. “Discutând cu proprietarii pensiunii la care eram cazaţi, am descoperit ca făceau foarte multe reţete de pe blogul meu. Reţeta de papanaşi era cea pe care din câte am înţeles au băgat-o şi în meniul restaurantului pensiunii”, mai spune Teo, care nu a avut însă parte numai de surprize plăcute. “La un moment dat am primit un e-mail de la o cititoare din Constanţa, care mi-a spus că în Mamaia pe faleză a văzut la un restaurant pozele facute de mine pe blog, la reţeta de ciorbă de văcuţă, spre exemplu”, povesteşte bloggeriţa. Printre vizitatorii blogul ei culinar nu se numără numai femeile. Sunt şi bărbaţi, care gătesc de exemplu pentru iubitele lor. Invitată să gătească în Bucureşti şi să scrie o carte de bucate Blogul culinar i-a adus Teodorei şi recunoaşterea specialiştilor. În februarie, la invitaţia restaurantului “Petit”, Teo a gătit în Capitală. “Colaborarea cu ei va continua pentru că  am găsit acolo oameni extraordinari şi o bucătărie unde mă simt ca acasă. Eu sunt deschisă spre orice fel de propunere de a găti într-un alt restaurant şi iîntr-un alt oras decât Bucureşti. Avem în plan de exemplu, o seara de deserturi şi dulciuri organizată împreună cu o cofetarie din Cluj”, spune Teo. De curând bloggeriţa a primit o altă propunere:  să scrie o carte de bucate, dedicată mămicilor şi copiilor. Acestea nu sunt însă singurele planuri ale Teodorei. Absolventă a facultăţii de Asistenţă Socială şi a unui master în Resurse Umane, bloggeriţa şi-a propus ca din acest an să urmeze cursuri de bucătăr. Vrea să facă din pasiunea pentru gătit o carieră. “Cred că în viaţă trebuie să faci ce te reprezintă şi iţi umple sufletul în fiecare zi. Munca de birou, indiferent cât de bine ar fi platită, nu îmi poate aduce satisfacţia unei Panna Cotta care a ieşit perfect. Vreau să mă ocup numai de blog şi mi se pare normal ca atunci când îţi pui toate resursele în ceva, să te aştepţi şi să poţi trăi din asta. Consider că blogul este o afacere cu potenţial de a plăti facturi şi de a mă împlini sufleteşte.

Ne puteți urmări și pe Google News