Brooke Shields, actriţa licenţiată în literatură franceză

Brooke Shields, actriţa licenţiată în literatură franceză

La vârsta de 14 ani, Brooke Shields era cel mai tânăr fotomodel care apărea pe coperta renumitei reviste de modă „Vogue“, iar la 15 ani devenea imaginea cu care Calvin Klein a ales să-şi promoveze o nouă linie de jeanşi.

Reclamele au fost foarte controversate şi au stârnit un val de reacţii, scenariul fiind prea îndrăzneţ. „Vreţi să ştiţi ce se află între între mine şi blugii mei Calvin? Nimic.“, spunea cu nonşalanţă Brooke, la 15 ani.

Până la vârsta de 16 ani, viitoarea actriţă apăruse deja pe cele mai importante coperţi ale revistelor din întreaga lume şi câştiga nu mai puţin de 10.000 de dolari pe zi. În 1978, a jucat rolul unei fete care trăieşte într-un bordel, în filmul „Pretty Baby“, peliculă presărată cu scene nud. Deoarece avea doar 11 ani la momentul filmării, s-au ridicat numeroase semne de întrebare asupra apariţiei unei minore într-o astfel de producţie. Brooke a dat lovitura în lumea cinematografiei cu rolul din „Laguna albastră“. Între anii 1983 şi 1987 îşi întrerupe activitatea artistică pentru a urma cursurile Universităţii Princeton şi îşi obţine licenţa în literatură franceză. Actriţa a jucat şi în câteva seriale de comedie, cel mai aplaudat fiind „Suddenly Susan“, care i-a adus nominalizări la Globul de Aur. A avut apariţii episodice în serialele „That 70’s Show“ şi „Friends“. MARIAJ Fostă doamnă Agassi, actuală Henchy > Brooke Shields a fost căsătorită între anii 1997 şi 1999 cu André Agassi. > Din aprilie 2001 este căsătorită cu scenaristul Chris Henchy, cu care are două fete - Rowan Francis şi Grier Hammond, de patru, respectiv un an. > Actriţa a suferit după naştere de depresie postnatală, despre care a vorbit pe larg în reviste şi în emisiuni tv.

Ne puteți urmări și pe Google News