Evenimentul Zilei > Actualitate > BRĂILA: Domeniul lui Culiţă Tărâţă a intrat în vizorul premierului
BRĂILA: Domeniul lui Culiţă Tărâţă a intrat în vizorul premierului

BRĂILA: Domeniul lui Culiţă Tărâţă a intrat în vizorul premierului

Premierul Călin Popescu-Tăriceanu continuă astăzi campania pentru alegerile locale pe teritoriul lui Culiţă Tărâţă, la Brăila.

Potrivit Biroului de presă al Guvernului, Tăriceanu va vizita şantierul naval şi, cel mai probabil, Insula Mare a Brăilei.

IMB, aflată încă în administrarea fostului deputat PSD Culiţă Tărâţă, este una din cele mai păguboase afaceri ale statului român.
 
După pierderile enorme pentru buget, cauzate de atribuirea contractelor de exploatare şi de valorificare a producţiei şi după ani de procese, statul, prin Agenţia Domeniilor Statului (ADS), trebuie să plătească circa 27 de milioane de lei firmei SC Reen Import Export SRL, care a avut în arendă IMB înaintea preluării acesteia de către firma lui Tărâţă. Suma reprezintă contravaloarea lucrărilor efectuate în toamna anului 2001 în IMB şi care nu a fost recuperată nici în prezent. SC Reen Import Export a chemat în judecată ADS, solicitând despăgubiri.

În 2006, Tribunalul Prahova a stabilit că SC TCE 3 Brazi SRL Piatra- Neamţ, a lui Culiţă Tărâţă, datorează societăţii Reen Import Export aproximativ 38,7 milioane de lei. În urma recursului formulat de firma nemţeană, Curtea de Apel Ploieşti a hotărât, în octombrie 2007, că ADS trebuie să îi plătească acesteia suma totală de circa 27 de milioane de lei.

Decizia a fost atacată de ADS la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde se află pe rol în prezent.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: