Evenimentul Zilei > Actualitate > Boxerii români, pe mâinile unui reputat chirurg german
Boxerii români, pe mâinile unui reputat chirurg german

Boxerii români, pe mâinile unui reputat chirurg german

Leonard Doroftei a parafat o colaborare cu Uwe Jens Fuhrmann, specialist în chirurgie traumatică. Neamțul este partener al FRB, dar va susține financiar și trei pugiliști.

Federația Română de Box are, începând de ieri, un doctor specializat în chirurgia ortopedică, pe postul de consultant permanent. Astfel, cei de la FRB vor putea oferi pugiliștilor români expertiza și suportul necesar pentru atingerea performanței.

A devenit și sponsor pentru trei pugiliști

Doctorul Uwe Jens Fuhrmann are o experiență de 30 de ani, fiind specialist în chirurgie traumatică și ortopedie, iar serviciile acestuia vor fi de acum gratuite pentru cei înscriși în Federația Română de Box. Mai mult, acesta a devenit și sponsor financiar pentru trei tinere talente.

Leonard Doroftei, conducătorul federației, a vorbit, în cadrul evenimentului de ieri, despre colaborarea cu renumitul chirurg. „Este un moment extrem de important în istoria Federației Române de Box și sunt foarte emoționat de prezența domnului doctor Fuhrmann. Cred că acesta este momentul ca la excelență să se răspundă cu excelență. Știu că domnul doctor Uwe Jens Fuhrmann este un fan al acestui sport și pentru a-și arăta admirația față de tinerii noștri campioni va sponsoriza lunar cu suma de 5.000 de euro pe trei dintre sportivii de top”, a declarat fostul campion mondial la profesioniști.

Pentru actul filantropic, doctorul Uwe Fuhrmann i-a ales pe Steluţa Duţă, prima câştigătoare a titlului european la categoria 48 de kilograme, Paul Andrei Arădoaie, campion european, şi Mustafa Arsen, cunoscut ca „noul Bute” din Contanţa.

„Boxul este unul dintre sporturile cu risc mare de accidentare. În box este nevoie de controale amănunțite extrem de dese, chiar în fiecare lună, pentru a evita încetarea bruscă a carierei din diverse motive care ar fi putut fi anticipate. Prin această colaborare îmi doresc să le ofer sportivilor un serviciu de diagnosticare și tratare corectă chiar aici în România”, a spus doctorul Uwe Jens Fuhrmann.