Bombă! Cine promovează educația sexuală pentru tineri e pasibil de închisoare

Bombă! Cine promovează educația sexuală pentru tineri e pasibil de închisoare

Persoanele care țin cursuri de educație sexuală pentru tineri și care promovează metodele de contracepție ar putea fi condamnate la cinci ani de închisoare în Polonia, conform unui proiect de lege susținut de partidul de guvernare, Lege și Dreptate.

Propunerea de schimbare a Codului Penal, inițiată de Fundația Pro-Dreptul la Viață, a fost citită marți în Seim, camera inferioară a Parlamentului polonez, relatează Gazeta.pl.

Partidul Lege și Dreptate consideră că scopul legii este de „a oferi protecție legală pentru copii și tineri, în fața depravării sexuale și a demoralizării” și dacă va fi adoptată, va interzice „promovarea publică a activității sexuale a minorilor”.

Joanna Scheuring-Wielgus, unul dintre fondatorii partidului Acum!, a depus o cerere de respingere a proiectului.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Acest proiect este o tragedie. Echivalează educația sexuală cu pedofilia”, a declarat Joanna Scheuring-Wielgus.

Modul în care este formulată legea ar putea duce la acuzarea și condamnarea mai multor categorii profesionale, nu doar a educatorilor sexuali. Aceasta ar putea viza și ginecologii care prescriu pastile anticoncepționale, psihologii școlari și chiar și jurnaliștii care susțin și editează materiale despre sexualitate.

„Propunerea legislativă este un ciocan menit să distrugă orice fel de educație sexuală și să sperie toți educatorii care fac o treabă minunată. Nu doar ideea este în sine bolnavă, ci și implementarea ei este dăunătoare și periculoasă”, a adăugat Joanna Scheuring-Wielgus.

Următoarea ședință a camerei inferioare a Parlamentului va începe cu votarea moțiunii depuse de Joanna Scheuring-Wielgus. În cazul în care moțiunea va trece, propunerea legislativă va fi abandonată.

In 2011, 87,5% dintre polonezi au declarat că sunt creștini de confesiune catolică, conform Institutului Național de Statistică.

Aproape 40% dintre ei susțin că participă în fiecare duminică la Sfânta Liturghie, conform Institutului pentru Biserica Catolică din Polonia.