Boagiu: Absorbţia fondurilor europene de transport s-a triplat în 6 luni

Boagiu: Absorbţia fondurilor europene de transport s-a triplat în 6 luni

Gradul de absorbţie a fondurilor europene pe proiecte de transport a crescut de trei ori, în ultimele şase luni, de la 38 de milioane euro la 113 milioane euro. Până la sfârşitul lui 2011, ministerul de resort şi-a propus să facă plăţi către beneficiari de 500 milioane de euro, a declarat Anca Boagiu, ministrul transporturilor şi infrastructurii, la un seminar.

În acest moment, la Autoritatea de Management au fost depuse un număr de 72 de proiecte care acoperă 4,37 miliarde de euro din finanţările nerambursabile europene, iar ministerul şi-a propus să facă, în acest an, plăţi de 500 milioane de euro, faţă de 113 milioane, până acum, ceea ce va duce la un grad de absorbţie a fondurilor europene de 20%.

"Până la sfârşitul lui 2012, vom avea o absorbţie efectivă de 2,7 miliarde euro, iar până la finele lui 2013, de 3,6 miliarde euro, diferenţa până la cele 4,7 miliarde euro urmând să fie plătită până la finalul exerciţiului financiar", a explicat Boagiu, citată de Agerpres.

Ea a admis faptul că, în privinţa traficului feroviar, România a cunoscut un regres considerabil faţă de cel din Uniunea Europeană, dar s-a declarat optimistă că până în anul 2013, se poate intra în lumea civilizată pe segmentul infrastructurii rutiere.

Ne puteți urmări și pe Google News