Evenimentul Zilei > Actualitate > Blatter, preşedintele FIFA: „Inima mea a început să bată pentru România”
Blatter, preşedintele FIFA: „Inima mea a început să bată pentru România”

Blatter, preşedintele FIFA: „Inima mea a început să bată pentru România”

Preşedintele FIFA a avut ieri, la Buftea, numai cuvinte măgulitoare la adresa ţării noastre, la fel cum a făcut şi în Timorul de Est, Burma şi alte zone pe care le-a vizitat.

Centrul de fotbal de la Buftea a fost inaugurat ieri în prezenţa unor oaspeţi de seamă, precum Joseph Blatter, preşedintele FIFA, premierul Emil Boc sau preşedintele FRF, Mircea Sandu.
La acest eveniment au mai fost prezenţi Frantisek Laurinec, membru în Comitetul Executiv al UEFA, Octavian Morariu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Doina Melinte, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport şi Tineret (ANST), precum şi numeroşi foşti fotbalişti şi arbitri.
Suma totală cheltuită de FRF pentru construirea acestui centru este de aproximativ 3,5 milioane, dintre care 2,5 milioane de euro provin de la UEFA, prin programul "Hat-trick".
În 2007 s-a declarat "elveţian cu inimă de venezuelean"
După ce a efectuat, împreună cu preşedintele Mircea Sandu, un tur al bazei sportive de la Buftea, Sepp Blatter a susţinut o conferinţă de presă, în care, printre altele, s-a declarat îndrăgostit de ţara noastră.
"Când am venit la inaugurarea bazei de pregătire, inima mea a început să bată pentru România. Dar diseară (n.r. – aseară), la meciul România – Franţa, voi încerca să fiu neutru", a spus elveţianul, care a i-a urat apoi naţionalei tricolore să reînoade şirul calificărilor la turneele finale de Cupă Mondială: "România a jucat un rol important în fotbalul mondial. A participat la prima ediţie a Cupei Mondiale şi trebuie să fiţi prezenţi mereu la astfel de turnee. Vă aştept în Brazilia (n.r. – gazda Mondialului din 2014)".
Deşi măgulitor, discursul lui Sepp Blatter nu surprinde pe nimeni, pentru că şeful FIFA a obişnuit lumea cu vorbele sale dulci la adresa ţărilor pe care le vizitează. Şi acestea nu sunt deloc puţine. În ciuda faptului că a împlinit, pe 10 martie, vârsta de 75 de ani, conducătorul FIFA este un adevărat "globe-trotter", umblând prin toate colţurile lumii pentru a promova fotbalul, dar şi pentru a strânge voturile necesare menţinerii sale ca şef suprem al "sportului-rege".
În primăvara acestui an, aflat în campanie electorală pentru un nou mandat la şefia FIFA, Blatter a ajuns inclusiv în Malaezia, Myanmar, Burma sau Timorul de Est! Cu ocazia vizitelor sale, elveţianul nu s-a sfiit să ridice în slăvi persoanele politice cu care a intrat în contact, chiar dacă a fost vorba despre dictatori precum Vladimir Voronin, fostul preşedinte al Moldovei, sau Hugo Chavez, preşedintele Venezuelei.
Acestuia din urmă i-a adus "un pios omagiu" în 2007, când a vizitat Venezuela şi a fost premiat de conducătorul ei: "Eu, un elveţian cu inimă de venezuelean, îi mulţumesc marelui lider".
"Facem studii pentru a testa tehnologia video pe linia porţii.Sunt convins că noua tehnică va fi introdusă anul viitor.”
JOSEPH BLATTER, preşedintele FIFA

VORBĂREŢ
Elveţianul a prelungit conferinţa de presă
COMPLEX. Centrul de Fotbal de la Buftea cuprinde patru terenuri cu iarbă şi unul cu nisip FOTO: CODRIN PRISECARU
Sepp Blatter a catalogat drept "minunat" complexul de la Buftea, care cuprinde patru terenuri cu gazon şi unul cu nisip, destinat fotbalului pe plajă. Pe timpul vizitei preşedintelui FIFA, pe toate terenurile se disputau meciuri de fotbal, iar un angajat al FRF le-a cerut arbitrilor şi jucătorilor să continue partidele până când oficialii vor părăsi baza!
Un alt episod amuzant s-a petrecut la conferinţa de presă a conducătorului FIFA. În momentul în care ofiţerul de presă al FRF i-a anunţat pe jurnalişti că mai au dreptul la două întrebări, Blatter a intervenit, precizând că doreşte să răspundă tuturor curiozităţilor ziariştilor.
Citiţi şi:

  • Sepp Blatter a inaugurat baza sportivă de la Buftea | VIDEO
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: