"Trecem prin cea mai gravă perioadă din ultimii 22 de ani. Îi rugăm pe români, cetăţeni ai Uniunii Europene, să apere valorile democraţiei cucerite din decembrie 1989 încoace. O pot face refuzând să participe la referendum. USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu vor să folosească acest referendum pentru a acoperi, prin prezenţa românilor la vot, o lovitură de stat. România nu poate să meargă într-o direcţie antidemocratică’", a afirmat Blaga, citat de Agerpres.

Liderul PDL a mai adăugat că cetăţenii nu trebuie să se lase folosiţi de "adversarii democraţiei".

"Mesajul PDL este: nu mergeţi la vot, nu vă lăsaţi folosiţi de adversarii democraţiei. USL vă îndeamnă la vot, doar pentru a pune capăt libertăţilor voastre", a adăugat Vasile Blaga.

Fostul preşedinte al Senatului a acuzat USL că "se pregăteşte să organizeze o fraudă uriaşă".
"Guvernul Ponta a refuzat să asigure camere de luat vederi în secţiile – aţi văzut şi astăzi – înfiinţate în cârciumi, hoteluri, locuinţe ale unor membri de-ai lor, vestiare ale unor echipe de fotbal. Au refuzat separarea listelor de vot suplimentare de listele permanente ale alegătorilor ca să poată fi cât mai greu depistat votul multiplu, securizarea ştampilelor de vot, declaraţiile pe propria răspundere a celor care votează pe listele suplimentare. PDL a asigurat la cererea lor în 2009 toate aceste condiţii şi vă spun în bună cunoştinţă de cauză că eu am coordonat atunci desfăşurarea în bune condiţii a procesului de alegeri", a completat preşedintele PDL.

Blaga a mai adăugat că prezenţa la vot nu este o obligaţie, ci un drept.

"Este dreptul dumneavoastră să participaţi sau nu la o mascaradă orchestrată de nişte politicieni fără scrupule manipulaţi din umbră de infractori şi incompatibili. Este dreptul dumneavoastră să nu mergeţi la vot şi să le transmiteţi astfel celor din USL că România are lucruri cu adevărat importante de rezolvat – stoparea prăbuşirii leului, stoparea creşterii şomajului, susţinerea agriculturii, refacerea legăturilor cu UE. Este dreptul dumneavoastră să nu participaţi la o înscenare care pune botniţă Justiţiei şi statului de drept. Este dreptul dumneavoastră să refuzaţi participarea la o diversiune care vă anulează munca din ultimii 22 de ani şi anulează destinul european al României. Este dreptul dumneavoastră să refuzaţi participarea la un referendum care vrea să suspende nu un preşedinte, ci democraţia pentru care cu toţii ne-am sacrificat 22 de ani", a mai transmis Vasile Blaga.
Preşedintele PDL a mai anunţat că în ziua referendumului se va afla la sediul PDL Bucureşti, de unde va coordona, alături de alţi lideri ai partidului, supravegherea procesului de vot până la final, având pregătite mai multe măsuri de siguranţă în acest sens.

"Voi fi de la ora 7,00, în sediul din Modrogan nr.22, acolo de unde vom coordona activitatea organizaţiilor noastre până când ultimul proces-verbal din cea din urmă secţie de votare care comunică acest lucru va fi primit la sediul nostru", a spus Blaga.