Blaga - lansat la primărie, Mitrea - scos la încălzire

Blaga - lansat la primărie, Mitrea - scos la încălzire

PDL şi-a anunţat candidatul pentru Bucureşti. PSD mai amână câteva zile anunţul oficial.

Vasile Blaga a fost lansat ieri drept candidatul PDL pentru Primăria Capitalei, cu binecuvântarea edilului sectorului 3, Liviu Negoiţă, şi a actorului Marcel Iureş. În acelaşi timp, la sediul de campanie al PSD, a fost convocată în regim de urgenţă o şedinţă, unde Marian Vanghelie şi-a anunţat retragerea, propunându-l în schimb pe Miron Mitrea.

„Dacă organizaţia din Bucureşti va găsi de cuviinţă să facă altă propunere, eu pot fi candidatul Bucureştiului“, a spus Mitrea. Mircea Geoană, prezent la discuţii, a agreat ideea, urmând ca organizaţia de Bucureşti să se reunească pentru a-l propune oficial.

Candidatura lui Mitrea a fost confirmată şi de liderii organizaţiei de Bucureşti. „Miron Mitrea îl va bate pe Blaga, pentru că a venit vremea ca la Primăria Capitalei să vină un om care are proiecte concrete pentru a scoate Bucureştiul din haosul creat de PDL“, ne-a declarat Ana Birchall, purtătorul de cuvânt al PSD Bucureşti. Decizia oficială va fi luată vineri la şedinţa Comitetului Executiv. Liviu Negoiţă, agent electoral

Ne puteți urmări și pe Google News

PDL a ales ca loc pentru anunţarea candidaturii lui Vasile Blaga un parc recent reabilitat din sectorul condus de Liviu Negoiţă. Primarul a fost dat drept model, şi liderii democraţi-liberali au promis că vor face în tot oraşul ce a făcut Negoiţă în sectorul 3. Pentru a-i transfera din popularitate, Negoiţă a fost desemnat director de campanie şi-l va însoţi pe Blaga la toate mitingurile electorale.

Primarul sectorului 3 şi-a luat rolul în serios şi l-a prezentat pe candidatul PDL numai în cuvinte elogioase: „un om onest“, „bun profesionist“, „om de onoare care iubeşte Bucureştiul şi pe bucureşteni“, „care cunoaşte proiectele Capitalei şi le va pune în operă“. Negoiţă l-a plimbat pe Blaga printre bucureşteni şi i-a îndemnat să-l voteze. Marcel Iureş şi Ducu Darie, suporterii lui Blaga

Candidatul PDL a fost flancat de un comitet de susţinere format din actorul Marcel Iureş, regizorul Alexandru Darie şi analistul politic Sorin Ioniţă. Iureş, introdus de Negoiţă drept „un prieten drag“, a mărturisit că echipa propusă de PDL pentru Capitală îi „stârneşte o emoţie“. „Doamne-ajută! Sper că domnul Blaga, care este un mare profesionist, ştie ce-l aşteaptă“, s-a rugat Iureş pentru candidatul PDL.

De la tribuna PDL, analistul Sorin Ioniţă s-a prezentat drept „un ONG-ist care joacă rolul cetăţeanului nervos“. El a propus o Constituţie a Bucureştiului, după modelul fostului „Contract cu bucureştenii“ al CDR. Ioniţă l-a lăudat pe candidatul PDL drept „un om care ştie să negocieze“ şi le-a cerut bucureştenilor strânşi la mitingul PDL „să fie partenerul societăţii civile în a-l susţine pe domnul Blaga“.

La lansare a participat şi primarul Adriean Videanu. „Bucureştiul are nevoie de un om mai puternic decât mine“, a justificat el candidatura lui Vasile Blaga. Videanu nu a uitat să evoce proiectele predecesorului său, primarul Traian Băsescu, şi a scuzat lipsa de rezultate prin faptul că a fost „blocat de PSD“. REACŢIILE CONTRACANDIDAŢILOR Candidatul PDL, întâmpinat cu acuze şi ironii Până în acest moment, la Primăria Capitalei şi-au mai anunţat candidatura ministrul transporturilor, Ludovic Orban (PNL), deputaţii Cozmin Guşă (PIN) şi Aurelian Pavelescu (PNŢCD şi PNG), şi Codrin Ştefănescu (PC). Adversarii lui Blaga au reacţionat prompt cu atacuri şi ironii.

„În ultimii 8 ani, Bucureştiul s-a blocat, iar sutele de milioane de euro împrumutaţi au dus la îmbogăţirea clientelei PD“, a acuzat Orban. Marian Vanghelie a calificat drept „prăfuită“ lansarea candidatului PDL, iar Mircea Geoană a ironizat-o: „Domnul Constanda a lipsit de la lansare“. „Îi urez succes, aşa cum este colegial“, a comentat şi Miron Mitrea, mai rezervat.