Vasile Blaga a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, la Sibiu, ce părere are despre performanţele miniştrilor Guvernului Dacian Cioloş şi dacă se impune o remaniere, Blaga răspunzând că unii miniştri „ar trebui să înveţe să mai şi tacă”, referindu-se, printre alţii, la ministrul Agriculturii, care „a reuşit să scoată trei năzbătii pe gură în două săptămâni”, potrivit Mediafax.

„Atunci când am decis să sprijinim guvernul Cioloş, în discuţiile pe care le-am avut cu premierul desemnat la acea dată, atât doamna Gorghiu, cât şi eu i-am spus că îi dorim succes şi dorim de la domnia sa să depolitizeze administraţia. Noi nu avem miniştri în guvern sau care să fi fost membri ai partidului nostru. Nu avem nici secretari de stat, nici şefi de agenţii şi asta ne deosebeşte de domnul Dragnea şi de PSD, care în fiecare zi cântă că ei ar fi în opoziţie, dar toate structurile în afară de Guvern le aparţin şi sus, şi în teritoriu. Din acest punct de vedere, lăsăm la aprecierea domniei sale dacă toţi colegii domniei sale de Guvern îşi fac sau nu datoria. Pe de altă parte, suntem interesaţi de performanţele acestui Guvern, chiar dacă nu avem oameni în Guvern, până al urmă principalul partid care va deconta va fi Partidul naţional Liberal şi de aceea i-am spus domniei sale că unii miniştri ar trebui să fie mult mai atenţi la modul în care îşi promovează acţiunile în demnităţile pe care le au, iar alţii poate că de multe ori ar trebui să înveţe să mai şi tacă, pentru că am văzut ministru şi am dat exemplu, cel de la Agricultură, care a reuşit să scoată trei năzbătii pe gură în două săptămâni. I-am şi spus că dacă ar fi fost vorba de un ministru politic, partidul nu l-ar mai fi lăsat a doua zi”, a declarat Vasile Blaga, vineri, în conferinţă de presă, la Sibiu.

Blaga a mai spus că premierul trebuie să decidă asupra remanierii, iar cei cărora decizia nu le convine pot să îşi scrie demisia.

„Doar premierul decide, de aceea este premier. În Guvern nu se votează, toate deciziile se iau prin consens, dacă nu îţi convine decizia ultimă a premierului ai un format A 4, scrie pe el demisie. Mai departe, premierul este cel care apreciază activitatea miniştrilor”, a mai spus Vasile Blaga.