"Eu, ca inginer, dacă permiteţi o glumă, cred că a dat-o rabinul din Buhuşi, că n-am înţeles mare lucru, dar noi o respectăm, ca întotdeauna deciziile Curţii Constituţionale", a afirmat Vasile Blaga, potrivit Agerpres.

Alina Gorghiu a arătat că decizia Curţii nu poate fi comentată şi va fi respectată. "Eu am fost în şedinţă. Înţeleg însă că nu e parţial neconstituţională, ci că ar fi constituţional acel articol dacă este interpretat într-un anumit sens. E o decizie care nu poate fi comentată. E o decizie a Curţii care va fi pusă în acord cu textul legal. O să văd minuta în cel mai scurt timp", a adăugat aceasta.

Curtea Constituţională a României a decis azi că sintagma ''în mod defectuos'' cuprinsă în cadrul reglementării infracţiunii de abuz în serviciu se traduce ''prin încălcarea legii''.

CCR a admis, cu unanimitate de voturi, excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că dispoziţiile art. 246 alin. 1 din Codul penal din 1969 şi ale art. 297 alin. 1 din Codul penal sunt constituţionale în măsura în care prin sintagma ''îndeplineşte în mod defectuos'' din cuprinsul acestora se înţelege ''îndeplineşte prin încălcarea legii'', se arată în minuta Curţii.

Judecătorii CCR au respins excepţia de neconstituţionalitate ca neîntemeiată şi au constatat că dispoziţiile art. 13 indice 2 din Legea 78/2000 sunt constituţionale în raport de criticile formulate.

Te-ar putea interesa și: