Blaga: Regimul Ponta-Antonescu este singurul vinovat pentru raportul MCV

Blaga: Regimul Ponta-Antonescu este singurul vinovat pentru raportul MCV

Singurul responsabil pentru criticile aduse României în raportul MCV este Victor Ponta, "care a călcat statul de drept în picioare", a afirmat preşedintele PDL, Vasile Blaga în cadrul unei conferinţe de presă. În plus, Blaga a adăugat că PDL va ataca la CCR legea privind Curtea Constituţională.

"După instalarea guvernului Ponta raportul constată presiuni împotriva justiţiei şi cere guvernului Ponta să ia măsuri imediate pentru îndepărtarea abuzurilor.(...)România nu are nevoie de un guvern care califică drept propagandă fascistă îngrijorările comunităţii internaţionale", a mai susţinut Blaga. Vasile Blaga a criticat şi reacţia lui Tudor Chiuariu(PNL) la raportul MCV, ce l-a catalogat pe preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, "politruc". Preşedintele PDL a mai punctat faptul că în aceeaşi zi în care a venit raportul dur al Comisiei Europene la adresa României, "majoritatea parlamentară a comis noi abuzuri" prin faptul că nu a redat complet atribuţiile Curţii Constituţionale şi a modificat ilegal programul de vot la referendum. "Majoritatea USL a folosit această sesiune extraordinară pentru a modifica din nou ilegal şi în timpul jocului regulile. Hotărârea de astăzi a Parlamentului luată cu votul majorităţii USL prevede prelungirea cu patru ore a programului de votare. Hotărârea Parlamentului încalcă flagrant Legea referendumului care dădea dreptul la modificări doar până acum două zile", a spus Blaga, conform Agerpres.  Nu în ultimul rând, Blaga a mai afirmat că acţiunile politice ale USL au avut un efect negativ asupra economiei româneşti. "Acţiunile anti-democratice ale USL reprezintă o lovitură directă dată nivelului de trai al fiecărui român prin devalorizarea monedei nationale si descurajarea investitorilor straini. Îngrijorarea UE poate duce la restrângerea liberei circulaţii şi a locurilor de muncă", a mai adăugat preşedintele PDL.  Vasile Blaga a mai promis că partidul pe care îl conduce va ataca la Curtea Constituţională legea privind CCR. "Avem cinci zile la dispoziţie. Din momentul în care se depun la Secretariatul Senatului cele două legi de aprobare a ordonanţei, avem cinci zile, după ce acest lucru e citit de preşedintele de şedinţă, sper să facă asta", a promis Vasile Blaga. Preşedintele PDL s-a mai întrebat cine sunt partenerii intermaţionali despre care vorbea Victor Ponat, în condiţiile în care doar Vladimir Voronin "şi-a manifestat sprijinul pentru regimul Ponta şi Antonescu". CITIŢI ŞI:

  • PARLAMENT: Referendumul din 29 iulie se va desfăşura în intervalul orar 7.00 - 23.00. Pentru a fi valabil trebuie să vină la urne 9 milioane de români
  • Ordonanţa privind funcţionarea CCR, adoptată de Parlament