Blaga: Moţiunea de cenzură este finalizată, liberalii să fie bărbaţi politici şi s-o semneze

Blaga: Moţiunea de cenzură este finalizată, liberalii să fie bărbaţi politici şi s-o semneze

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunțat că democrat-liberalii au finalizat moţiunea de cenzură la adresa Guvernului şi aşteaptă ca parlamentarii liberali să o semneze, "dacă sunt bărbaţi politici", el precizând totodată că nu poate exista altă colaborare cu PNL, decât una "punctuală în Parlament".

"Avem formulată o moţiune de cenzură, ea este de fapt o Carte Neagră a guvernării USL, ea este finalizată şi aşteptăm voturile PNL, mai ales aşteptăm semnăturile PNL, s-o putem depune, dacă sunt bărbaţi politici şi dacă recunosc greşelile pe care le-au făcut (...). Noi îi aşteptăm pe cei de la PNL să ne semneze moţiunea, pentru că nu văd ce moţiune ar putea depune PNL dintr-odată, de dimineaţă până seara", a spus Vasile Blaga, la RFI.

Întrebat dacă există vreun dialog între PDL şi PNL, Blaga a răspuns: "Nu există acest dialog, pentru că domnul Crin Antonescu a şi spus fără să întrebe, fără să-l rugăm noi, a spus că nu colaborează cu PDL. Dar ce, l-am rugat noi să colaboreze cu PDL? E adevărat că luni au votat alături de noi împotriva tuturor proiectelor Guvernului USL".

Vasile Blaga este de părere că liberalii nu sunt într-o opoziţie reală faţă de Guvern. "Noi considerăm că nu sunt în opoziţie efectivă, din moment ce şi-au lăsat şi toate tentaculele în teritoriu. Ca să-şi calmeze partidul, Antonescu spune: faceţi alianţe cu cine vreţi şi cu PSD, dacă doriţi. Pentru că problemele mari, după ce s-a rupt euforia lui Antonescu când s-a rupt de Ponta... de ce s-au rupt? S-au rupt pentru scaune, în prima fază, iar definitiv când Antonescu şi-a dat seama că nu mai este susţinut de Ponta la prezidenţiale", a mai spus Blaga, potrivit RFI.

Ne puteți urmări și pe Google News

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, după anunţul ieşirii PNL de la guvernare, că liberalii nu-şi doresc niciun fel de înţelegere cu PDL, arătând că democrat-liberalii nici nu pot depune moţiune de cenzură, întrucât nu au suficienţi parlamentari.

El a mai spus că PNL nu depinde de PDL, cu care nu-şi doreşte niciun fel de înţelegere. CITIŢI ŞI:

  • Crin Antonescu: Tăriceanu a reuşit să îl adune la partid doar pe dl Ilieşiu
  • Ce au decis liberalii după primele mutări ale lui Tăriceanu. Radu Stroe: Nu demisionez din PNL
  • Elena Udrea: Victor Ponta mituieşte cu banii noştri liberalii care să-i asigure o majoritate parlamentară confortabilă
  • Ponta: Eu îl vreau pe Tăriceanu în Guvern, nu vrea el. Unii PREFECŢI vor pleca
  • Chiliman: Antonescu să demisioneze pentru eşecul USL. Tăriceanu e un liberal autentic
  • Victor Ponta: "Aş face tandem cu Călin Popescu Tăriceanu. Ar fi un preşedinte bun. Îl văd un candidat puternic"
  • Tăriceanu: "Îl voi învinge pe Antonescu la prezidenţiale”. Poate avea succes fostul prim-ministru? | DEZBATEREA ZILEI
  • Ce au decis liberalii după primele mutări ale lui Tăriceanu. Radu Stroe: Nu demisionez din PNL
  • Antonescu: Dacă Tăriceanu face cerere de reprimire în PNL, eu mă voi pronunţa în favoare
  • Tăriceanu lansează Partidul Reformator Liberal. Doi parlamentari l-au urmat azi. Crin Antonescu: Nu există pericolul unei fisuri în PNL
  • Ponta: Vreau să rămân prim-ministru până în 2016. L-aş dori pe Tăriceanu în Guvern, dar domnia sa nu vrea
  • Quintus: Tăriceanu a făcut o gravă greşeală politică
  • Deputatul PMP Florin Secară: Tăriceanu este iepurele liberal din jobenul socialistului Ponta