Evenimentul Zilei > International > Bilanţ tragic al inundaţiilor în India: 88 de morţi
Bilanţ tragic al inundaţiilor în India: 88 de morţi

Bilanţ tragic al inundaţiilor în India: 88 de morţi

Cel puţin 88 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 300 au fost rănite din cauza inundaţiilor puternice şi alunecărilor de teren din nordul Indiei, în Kashmir şi Jammu, potrivit autorităţilor, scrie Earth Times, citând DPA.

Un bilanţ anterior arăta 60 de morţi şi 200 de răniţi.
Inundaţiile au fost cauzate de ploile torenţiale de aseară, din regiunea Leh, centrul administrativ al districtului Ladakh, la 420 de kilometri de capitala statului, Srinagar.
Echipele de salvatori au recuperat 59 de cadavre, dar multe persoane sunt încă date dispărute în zonele inundate, a declarat şeful poliţiei din Srinagar.
Printre victime se numără şi trei soldaţi indieni. Alte 300 de persoane sunt rănite şi internate în spital.
Autorităţile se tem că multe persoane au rămas blocate în clădirile de birouri. Oficialii spun că, cel mai probabil, numărul victimelor ar putea creşte la 100. Azi-noapte, inundaţiile au făcut ravagii în regiunea Himalaya, distrugând case şi clădiri guvernamentale.
Ladakh, o altă zonă lovită de inundaţii, este una dintre cele mai populare destinaţii turistice din India, atrăgând mulţi iubitori de munte.
Aproape 6.000 de soldaţi fac parte din echipele de salvare, dar munca lor este îngreunată de problemele apărute la reţelele de comunicaţii, după inundaţiile puternice. Aeroportul din Leh este închis, după ce pistele au fost afectate de alunecările de teren. 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: